כניסה

ערב לכבוד מחברי ספרים מסגל המכללה

פרטי האירוע
מארגן האירוע
תאריך
05/04/2017
שעת האירוע
16:30
מקום האירוע
עלות
מידע נוסף
טלפון
דואר אלקטרוני
אתר אינטרנט
 
אתר אינטרנט
אתר אינטרנט

תקצירים ביוגרפיים ומידע על הספרים שיוצגו

ד"ר ענת רימון-אור מלמדת כ-15 שנים במדרשה – הפקולטה לאמנויות בתחומי הפילוסופיה של החינוך וסוציולוגיה. היא עוסקת ברב-תרבותיות, בביקורת התרבות ובפדגוגיה ביקורתית. לימדה בעבר כמרצה מהחוץ באוניברסיטת תל-אביב ובאוניברסיטת בן גוריון בנגב. פרסמה סדרה של חמישה ספרים על תורותיהם של ניטשה ופרויד, העוסקת בהעצמה, בחינוך משחרר, באכזריות ודיאלוג.

ד"ר יוסי ארגמן ניהל בית ספר תיכון בתל אביב. במהלך שנות הניהול הפך אותו מרגיל לדמוקרטי ואת תלמידיו לפעילים חברתיים. את ניסיונו זה הוא מביא עמו למחקר ולהוראה.

ספרם, מחשבה מתקתקת: ג'ון דיואי – עקרונות מרכזיים בתורתו ומחשבה מחודשת עליהם, הוא הראשון בסדרה חדשה, שנכתבת על ידי מרצים לחינוך במכללות, ומטרתה להניח יסודות מחודשים למחשבת החינוך בשפה העברית. הספר מציג עקרונות בסיסיים של תהליכי הלמידה המפתחים את יכולות החשיבה ועקרונות בסיסיים של החינוך המעצים על פי רעיונותיו של דיואי. זהו ארגז כלים להוראה ולמורה, המעוניינים לפתח את האינטלקט של ילדיהם, וליצור סביבה מוגנת ובטוחה לתהליך זה. במישור אחר, הספר מנהל שיח עם המחקר האקדמי בחינוך, תוך שהוא מציג את הקשרים בין חינוך לדמוקרטיה ובין התפתחות מוסדית להתפתחות קוגניטיבית, כפי שאלו מופיעים בתורתו של ג'ון דיואי.
*  *  *
ד"ר עוזי ששון מלמד חמש שנים במכללה. תחומי עיסוקו הם מנהיגות, התנדבות ויזמות חברתית. הוא פרסם מספר מאמרים בנושאים אלה. במכללה הוא עוסק בנושאים חברתיים ודואג לחינוך הקהילתי של הסטודנטים במסגרת פרויקט המעורבות החברתית.

הספר הקרב על המתנדב: גיוס והפעלת בני נוער לשינוי חברתי (שנכתב יחד עם ד"ר חגי כץ) עוסק בפעילות התנדבותית ופוליטית של בני נוער שמפתחים את עצמם כמנהיגים חברתיים וישפיעו על החברה העתידית. הספר מציע התבוננות אופטימית במעורבותם של בני נוער בחברה, מתוך אמונה בתרומתם החשובה ליצירת שינוי חברתי-מערכתי, אשר ייטיב עם החברה הישראלית. הספר מציע מודל מעשי לעידוד התנדבות נוער, מודל המבוסס על ממצאיו של מחקר אקדמי מקיף.
*  *  *
ד"ר שירלי נתן-יולזרי מלמדת במכללה משנת תשע"ב. עוסקת בתחום המקרא, לשונות, הסוגות הספרותיות שבו, דרכי המבע, אידאות תיאולוגיות במקרא ובספרות המזרח הקדום שיש לה זיקה לספרות המקרא.

ספרה, עלילת אקהת עוסק ביצירה אפית שנמצאה בחפירות הארכיאולוגיות של העיר הקדומה אוגרית. עיר זו היתה מרכז תרבותי ומסחרי חשוב במאות 13-15 לפני הספירה. גיבור העלילה הקדומה, דַנַאִלֻ, הצדיק הקדמון, נזכר במקרא עם נח ואיוב בנשימה אחת. שלוש דמויות אלה מוזכרות בפי הנביא יחזקאל כדוגמה לצדיקים גמורים, שאינם יכולים למלט את בניהם ובנותיהם ממוות בזכות צדיקותם שלהם. עלילת אקהת היא יצירה בעלת מגמה דידקטית ברורה: היא עוסקת במצב הקיומי של האדם עלי אדמות, וטומנת בחובה לקחי מוסר וערכים חברתיים ומשפחתיים.
*  *  *
גב' שרה קרמר היא ראש היחידה לקשרי חוץ וגיוס משאבים במכללה. ברשותה תואר ראשון בלימודים רוסיים מאוניברסיטת ייל, ותואר שני במדיניות ציבורית וניהול מאוניברסיטת קרנגי-מלון בארה"ב. היא בוגרת בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית. שרה באה מרקע עשיר בפיתוח אסטרטגי, פיתוח קהילתי ופיתוח משאבים, עם דגש על יזמות חברתית ומדיניות ציבורית. בשנות השמונים המוקדמות היא גרה בטמרה כחלק מצוות יהודי-ערבי כדי לבנות קשרי קהילה בין יישובים ערביים ויהודיים בגליל. היא ייסדה וניהלה, יחד עם מנהל שותף ערבי, את המרכז היהודי-ערבי לפיתוח כלכלי הפועל לקידום שיתוף פעולה ופיתוח כלכלי על בסיס שוויוני. עבור פעילות זו שרה קיבלה את אות יושב ראש הכנסת למען איכות חיים בתחום הסובלנות. שרה נטלה חלק בצוות ההקמה של עמותת עיר עמים הפועלת למען יציבות, שוויון ועתיד מוסכם בירושלים בנוגע לקונפליקט הפלסטיני-ישראלי. כן כהנה כחברה בוועד המנהל של האגודה לזכויות האזרח בישראל. 

ספרה Vision and Division in Israel הוא תיאור רהוט וקולח של פעילות פוליטית וחברתית המאופיינת בחוסר ודאות מתמשך. הספר מציג נקודת מבט אישית וייחודית, מרתקת ומעודדת מחשבה, של החברה הישראלית כפי שזו נראית לפעילה חברתית שעלתה לארץ מארצות הברית בשנת 1980.

كتاب Vision and Division in Israel (رؤية وانقسام في إسرائيل) هو عبارة عن وصف بليغ وفصيح للنشاط السياسي والاجتماعي الذي يشوبه تواصلٌ من عدم الاستقرار. تحدث سارة كريمر عن ملحمة ترافق سكان إسرائيل من اليهود والفلسطينيين ومحاولاتهم لتغيير حياتهم وتحديد هويتهم ومصيرهم. يعرض الكتاب أيضًا وجهة نظر شخصية وفريدة من نوعها، مثيرة وتشجع على  النظر للمجتمع الإسرائيلي بأعين ناشطة اجتماعية هاجرت من الولايات المتحدة الأمريكية إلى إسرائيل عام 1980 حيث قامت ببناء منظمة استضافت، من ضمن ما قامت به، الوفد الأردني التجاري الأول في زيارته لإسرائيل، والذي تلقى فيما بعد جائزة رئيس الكنيست للعام 2002 على جهوده في دعم جودة الحياة في إسرائيل.

*  *  *
גב' מיכל פאר היא מרצה במחלקה לקולנוע שבמדרשה – הפקולטה לאמנויות. היא בוגרת החוג לקולנוע ולטלוויזיה (במסלול תסריטאות) באוניברסיטת תל אביב. בהמשך למדה תואר שני בהתנהגות ארגונית בבית הספר רקנאטי למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. כמו כן למדה במחזור הראשון במסלול לכתיבה יוצרת בחוג לספרות באותה אוניברסיטה. היום היא דוקטורנטית במרכז DAAD ללימודים גרמניים בפורום אירופה שבאוניברסיטה העברית בירושלים. משנת 2006 התפרסמו סיפוריה בכתבי עת שונים.

ספרה אתם שחיים יפה כל כך זכה בשנה החולפת בפרס שרת התרבות לסופרים בראשית דרכם. הספר הוא רומן שנון ופרוע, המגולל בארבעת חלקיו את סיפורה של משפחה צעירה בשכונה בשולי תל אביב. חלקו הראשון של הספר נפתח בשלהי שנות השמונים, ביום שבו האב, קיקה ויינשטיין, נוכל רב-קסם שהסתבך בשקריו, נמלט מהארץ ומותיר מאחור את אשתו מרים ואת ילדיהם, אילזה ואסי. מכאן נע הרומן קדימה ואחורה בזמן ובמרחב וחושף מסכת של זהויות בדויות, נדודים ושושלת פגועה אחת. קריסתה של המשפחה נפרשת כסיפור אינטימי, ובה בעת כמהלך פטאלי וידוע מראש של התפוררות הערכים וחלוקת התפקידים שבבסיס המשפחה הגרעינית הישראלית.

תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*