ד"ר אורן ארגז מרצה במכללה האקדמית בית ברל, וכן באוניברסיטה העברית, ומשמש עמית מחקר במכון מודע לחקר מיינדפולנס מדע וחברה, שבמרכז הבינתחומי בהרצליה. הוא מרצה בתחומים הכלליים של פילוסופיה של החינוך ותכנון לימודים, ובאופן ספציפי חוקר, מתרגל ומלמד את התחומים של מיינדפולנס וחינוך קונטמפלטיבי.
הספר Philosophy East/West: Exploring intersections between contemplative and educational practices, שאותו ערכו במשותף אורן ארגז ושרון טוד (מאוניברסיטת מיינות', אירלנד) מביא אוסף של פרקים מפי פילוסופים של חינוך. פרקי הספר עוסקים בשני היבטים: האחד, קריאה של מהות החינוך ומרחב האפשרויות הגלומות בו, מתוך עיון בהגות פילוסופית מערבית ומזרח אסיאתית, והשני ניתוח ועיון בשאלות חינוך עכשוויות, העולות מתוך כניסתן של פרקטיקות כמו מיינדפולנס ויוגה לתוך מסגרות חינוכיות בנות זמננו.
ד"ר (נצ"מ בדימוס) סוזי בן ברוך שרתה במשטרת ישראל 35 שנה. מילאה תפקידים מגוונים בעיקר באגף לחקירות ומודיעין. שני התפקידים האחרונים שאותם מילאה במשטרה: ראש מחלקת הנוער של המשטרה ונציגת המשטרה כחברת סגל המכללה לביטחון לאומי. מזה שש שנים מרצה במכללה האקדמית בית ברל במגמה לקרימינולוגיה ואכיפת החוק.
הספר נוער בבלגן- קטינים עוברי חוק בישראל: דרכי מניעה, אכיפה ושיקום הנו מחקר ראשון מסוגו בישראל. פעם ראשונה חברו אנשי מקצוע, מומחים מהשטח, עם אנשי אקדמיה לפרסום מחקרים המתמקדים בהתנהגויות סוטות ועברייניות של בני נוער בעלי קשיי הסתגלות למסגרות הנורמטיביות ובהסברים להן מחד, ובפעילותם של הגופים המטפלים בהם ולמענים החדשים שהם מספקים, מאידך. הספר מסייע לכל המעיין בו ללמוד ולהתעדכן בכל הקורה בישראל בנושאים הנ"ל בראייה מקיפה ומעמיקה.
ד"ר רועית דהן היא מרצה לפילוסופיה ואנליטיקאית קבוצתית, מרצה במכללה האקדמית בית ברל ובמוסדות אקדמיים נוספים בארץ.
בספרה, על מקור החוק המוסרי, היא מתמקדת בכמה קווי יסוד בשיח הפילוסופי והפסיכואנליטי בדבר התנהגות האדם: האם חופש הרצון של האדם אינו אלא אשליה? האם האדם הוא אובייקט לחקירה וניתן להסביר את מכלול התנהגויותיו על ידי רדוקציה לתהליכים נוירולוגים, ביולוגים וכו', או שמא קיים ממד נוסף באדם, בבחינת אישיות סובייקטיבית שאינה ניתנת לאובייקטיביזציה? הדיון בשאלות אלה רחב והוא מקיף גישות פסיכואנליטיות פוסט-פרוידיאניות, חוקרים ממדעי המוח, פילוסופים, סוציולוגים אנשי דת וכו'. הספר עוסק בשאלות אלה תוך השוואה בין שניים מגדולי ההוגים של עידן הנאורות, עמנואל קאנט וזיגמונד פרויד.
ד"ר סיגל בן-רפאל גלנטי היא מרצה בכירה במכללה אקדמית בית ברל, ראש המרכז למחקר חינוכי-חברתי ובעבר ראש החוג למדעי החברה ואזרחות במכללה. ב-2001 עמיתה במכון למדעי החברה באוניברסיטת טוקיו, ב-2005 מלגאית של קרן יפן ועמיתה בבית הספר ללימודי מדעי המדינה וכלכלה באוניברסיטת וואסדה שבטוקיו וב-2014 מרצה אורחת באוניברסיטה הפדגוגית של קראקוב. מתמחה בעיקר בדמוקרטיזציה, פוליטיקה יפנית וישראלית ולימודי אזרחות.
ד"ר אלון לבקוביץ' מכהן כראש החוג למדעי החברה ואזרחות במכללה האקדמית בית ברל, חוקר במכון בגין סאדאת למחקרים אסטרטגיים. חוקר יחסים בינלאומיים ולימודי ביטחון באסיה ומתמקד ביחסי מזרח התיכון עם אסיה, לצד עניינו הגובר בחקר החינוך לאזרחות בישראל ואף באסיה.
הספר Japan’s Multilayered Democracy , בעריכת סיגל בן-רפאל גלנטי, ניסים אוטמזגין (האוניברסיטה העברית בירושלים) ואלון לבקוביץ', יצא לאור ב-2015. הוא מציג גישה רב שכבתית לניתוח החברה והמשטר ביפן וחברות דמוקרטיות בכלל, תוך התעמקות בשורשים היסטוריים, המסד המבני וההוויה החברתית-תרבותית. הטיעון המרכזי של הספר הוא שיש להתייחס לדמוקרטיזציה של יפן דרך תהליכים בשכבות שונות, כגון כניסת ערכים דמוקרטיים למן הפיכת יפן למודרנית במחצית השנייה של המאה ה-19; כינון מוסדות דמוקרטיים ופרוצדורות דמוקרטיות, בעיקר לאחר 1945; ובסופו של דבר גם אימוץ התנהגות וערכים תרבותיים דמוקרטיים במחצית השנייה של המאה ה-20.