כניסה
המכללה האקדמית בית ברל > על המכללה > על אודותינו > כתבות ומאמרים > ארכיון כתבות > כתבות 2009 - 2010 > כנס בית ברל: השיח בין חברה וחינוך הוא מחויב המציאות > סקרים על חברה וחינוך בישראל > סקר: קיים קשר בין שחיתות שלטונית לבין שיקול הדעת שמפעילים המנהיגים בנושאים מדיניים וביטחוניים

סקר: קיים קשר בין שחיתות שלטונית לבין שיקול הדעת שמפעילים המנהיגים בנושאים מדיניים וביטחוניים

88% מהציבור סבור כי הימצאותם של אנשי ציבור תחת חקירה או חשד לשחיתות משפיע במידה רבה על  שיקול הדעת המדיני והביטחוני של המנהיגות, כך עולה מסקר חדש שערכה המכללה האקדמית בית ברל בשיתוף עם מכון המחקר TNS טלסקר, לקראת הכנס השנתי לחברה ולחינוך שעסק השנה בנושא "רואים את ההווה ומכוונים אל העתיד".

 

מתוצאות הסקר עולה כי על רקע השחיתות השלטונית שנחשפה לאחרונה הן בפרשת הולילנד והן בדו"ח מבקר המדינה, רואה הציבור קשר ישיר בין שחיתות שלטונית לשיקול הדעת שמפעילים מנהיגי הציבור בנושאים מדיניים וביטחוניים. כ-88% סבור כי הימצאותם של אנשי ציבור תחת חקירה או חשד לשחיתות משפיע במידה רבה על  שיקול הדעת המדיני והביטחוני של המנהיגות.

 

בתשובות לשאלה, "באיזו מידה, העובדה שאנשי ציבור נמצאים בחקירות או חשודים בפרשיות שחיתות משפיעה לדעתך על שיקול הדעת המדיני והביטחוני של המנהיגות?" לא נמצא הבדל בין שיעור הגברים והנשים שרואים קשר בין שחיתות שלטונית לשיקול דעת מדיני ובטחוני  (87% לעומת כ- 89% בהתאמה), ויותר דתיים ומסורתיים חושבים כך מאשר חילונים (92% וכ-91% מקרב המסורתיים והדתיים לעומת כ- 85% מקרב החילונים).

 

לדברי ד"ר אסף מצקין, מומחה למדעי המדינה ומדיניות ציבורית, בית הספר לחברה ולממשל, במכללה האקדמית בית ברל, "ממצאי הסקר עומדים בהתאמה לממצאים קודמים המלמדים כי הציבור בישראל, בוגרים וצעירים כאחד, רואים בישראל כמאופיינת ברמה גבוהה של שחיתות פוליטית. מעבר ליחס כלפי שחיתות פוליטית, נתון זה מהווה אינדיקציה לחוסר אמון גורף שנותן הציבור במערכת הפוליטית על שלל גופיה ולבעיית המשילות (Governance) הקיימת בישראל.

מעבר לכך, נתונים מסוג זה מהווים עדות לבעייתיות הדמוקרטיה בישראל. דמוקרטיה במהותה מבוססת על ריבונות האזרחים דרך נציגים. הדעה הרווחת היא כי נציגים הנמצאים בשלבים שונים של חקירה בחשדות למעשי שחיתות פוליטית אינם מסוגלים לתפקוד מלא, מהווה ערעור רעיון הייצוגיות הקיים בדמוקרטיה ומכאן ערעורה של הדמוקרטיה". 

 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*