כניסה
המכללה האקדמית בית ברל > על המכללה > על אודותינו > כתבות ומאמרים > ארכיון כתבות > כתבות 2009 - 2010 > 2010 - שנת מבחן ליחסי יהודים-ערבים במדינת ישראל

2010 - שנת מבחן ליחסי יהודים-ערבים במדינת ישראל

הכתבה התפרסמה ב 14/4/10.

"התנאי ההכרחי להמשך קיומה ולצמיחתה של מדינת ישראל הוא התקדמות בכיוון המדיני במקביל למתן שוויון ושותפות לאוכלוסייה הערבית וליתר המיעוטים במדינת ישראל". כך טען פרופ' אבישי ברוורמן, השר לענייני מיעוטים, שהתארח במכללה במסגרת סדרת הרצאות הנשיאה. את המפגש הנחה ד"ר עאדל מנאע, ראש בית הספר להכשרת מורים ערבים.

 

ברוורמן ציין בפתח דבריו את דוד בן גוריון כדוגמה לאחד המנהיגים המעטים שהקדישו מחשבה לדורות הבאים, ולא היו עסוקים בשלטון והישרדות בלבד. "בעיית המנהיגות היא מה עלינו לעשות כדי שבטווח הארוך נהיה אור לגויים, סמל למצוינות וצדק," הדגיש הרוורמן. הוא דיבר על הפוטנציאל האדיר הטמון במדינת ישראל ובמוחות הפועלים בה, ויחד עם זאת הוא קבל על העוני ועל חוסר השוויוניות כלפי אוכלוסיות חלשות בכלל ואוכלוסיות מיעוטים בפרט. הוא ציין כי כדי להגיע לתוצר גבוה יש להתמקד באוכלוסיות שבהן ממוקד העוני כמו החרדים (25% השתתפות בכוח העבודה) והערבים  (20% נשים עובדות). לטענתו, רק שינוי דחוף בשיטה השלטונית לצד משטר יעיל ואפקטיבי יביא לקיומה של כלכלה הוגנת ותחרות שוק חופשית.

 

ברוורמן, שכיהן 16 שנים כנשיא אוניברסיטת בן גוריון, והצליח בשנות כהונתו להפוך מוסד אקדמי במשבר לאוניברסיטה חזקה המושכת אליה צעירים מרחבי הארץ, התייחס לנושא החינוך ולהישגים הנמוכים של התלמידים הישראלים בהשוואה לשנים עברו וליתר מדינות העולם. "תוצאות נמוכות מחייבות שינוי משמעותי, וכאשר מדובר בנושא החינוך, מדובר בהעלאת שכר המורים לסכום מכובד, ובהוצאתם של מורים שחוקים מן המערכת," אמר ברוורמן, וזכה למחיאות כפיים. נוסף על כך הוא ציין את ההכרח לקלוט באוניברסיטאות ובמכללות סטודנטים ערבים בצורה נכונה, ולסייע להם להתגבר על חסמים תרבותיים, שפתיים, ובראש, המבחן הפסיכומטרי.

 

לסיכום הרצאתו הביע ברוורמן אופטימיות רבה. הוא ציין ששנת 2010 היא אכן שנת מבחן ליחסי יהודים-ערבים במדינת ישראל, והביע תקווה שבעזרת מנהיגים אמיצים שיידעו להיאבק על עקרונותיהם, מדינת ישראל הולכת לקראת שינוי משמעותי בכיוון הנכון.

 

המפגש הבא בסדרת הרצאות הנשיאה יתקיים בתאריך 10/5 בנושא הקפיטליזם של הידע. על יחסי אקדמיה-תעשייה בישראל. מרצה: פרופ' חגית מסר-ירון. מנחה: פרופ' אסתר הרצוג.

 

 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*