כניסה
המכללה האקדמית בית ברל > על המכללה > על אודותינו > כתבות ומאמרים > ארכיון כתבות > כתבות 2014 > מה עומד מאחורי הברקודים הפזורים ברחבי הקמפוס?

מה עומד מאחורי הברקודים הפזורים ברחבי הקמפוס?

המרכז למתמטיקה פיתח את היוזמה "העולם הקרוב בעין מתמטית" - גישה חדשנית להוראת מתמטיקה הכוללת פעילויות שחושפות את הסטודנטים לשימוש בטכנולוגיות מידע ותקשורת. בעקבות היוזמה להוראה חדשנית משולבת טכנולוגיה, פוזרו ברחבי המכללה פעילויות מתמטיות המותאמות לחטיבות גיל שונות, שקודדו באמצעות QR odes. הברקודים מוצגים ברחבי הקמפוס ומאפשרים לכל המתעניינים לסרוק אותם, לצפות בהם, ולפתור אותם בסמארטפונים ובטאבלטים.

במסגרת התהליך לבחירת אתרים ברחבי המכללה נחשפו הסטודנטים לפינות חמד שונות שלא התייחסו אליהן קודם לכן, על אף שחלפו על פניהן פעמים רבות. לאחר דיונים והתלבטויות נבחרו שלושה אתרים:
  1. כיתת "מעונו" – שחזור ביתו של ברל כצנלסון ברחוב מזא"ה 65 בתל אביב, המצויה בסמוך לספרייה.
  2. משקוף וקשת מבית כנסת "ספסופה" הממוקמים בסמוך לבית ימימה.
  3. מבנה התיאטרון שמעל הקפטריה.

הסטודנטים אספו מידע על כל אתר, התעמקו בהיסטוריה שלו, והתאימו לו שאלות מתמטיות כפעילות העשרה. בשלב הבא יצרו הסטודנטים את הברקודים שמייצגים כל אתר.

היוזמה "העולם הקרוב בעין מתמטית" היא פרי שיתוף פעולה של סטודנטים המתמחים בהוראת מתמטיקה, חברי צוות המרכז למתמטיקה, וצוות המרחב האינטראקטיבי. היוזמה משרתת את המתכשרים להוראה שיכולים ליישם אותה בבתי הספר בהם הם מתנסים, וכן את כלל אוכלוסיית הקמפוס שנחשפת לגישה אחרת בהוראת מתמטיקה – מעוררת סקרנות, רלוונטית ורב-תחומית.

"מעונו"- מעון ברל כצנלסון

הכיתה שנבנתה ורוהטה כהעתק למעונו של ברל כצנלסון ברחוב מאז"ה 65 בתל אביב. רוצים לדעת יותר על האיש שהמכללה האקדמית בית ברל קרויה על שמו, ולצפות בתמונות שצולמו בתוך הבית המשוחזר? סרקו את הברקוד שלפניכם.  

 

משקוף וקשת מבית כנסת ספסופה

אלה הם שרידים של בית כנסת, אשר נמצאו במאה ה-19 משולבים בקירות המסגד בכפר הערבי ספסף, המצוי בין מירון וגוש חלב שבגליל העליון. על מנת ללמוד עוד על אותם ממצאים, סרקו את הברקוד המצ"ב.

 

פרויקט האולם המרכזי

המבנה תוכנן לשמש אולם תיאטרון לקהילה באזור השרון הדרומי. זו הייתה דרישתו של חנוך סורוקה ז"ל, יוזם רעיון הבנייה בבית ברל והכוח המניע את הפרויקט, וזאת כנגד הפצרותיו של יועצו האמנותי מר גרשון פלוטקין יבל"א, כנגד התכנית הגרנדיוזית ובעד ההפרדה לאולמות בעלי יעוד יחידני.

המבנה בבית ברל הלך ונבנה תוך הקפדה על עריכת פרוגראמה התואמת את כוונת היוזם, בייעוץ אמנותי של גרשון פלוטקין ובתכנון ארכיטקטוני של עמיצור פורת, ובתמיכה רבה של פנחס ספיר, אז שר האוצר בממשלת ישראל.

המבנה לא הושלם עד תום לאור פטירתו של חנוך סורוקה בשנת 1970. נחום שמיר, מנכ"ל בית ברל אחריו, הפסיק את הבנייה ובמקביל נבנה היכל התרבות בכפר סבא.

 

 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.