המכללה האקדמית בית ברל > על המכללה > על אודותינו > כתבות ומאמרים > מה קורה במכללה > פעילויות ויוזמות בצל הקורונה > בית ברל מחוץ לבית # פרויקט חילופי הסטודנטים של המכללה האקדמית בית ברל - גרסת הקורונה

ללמוד בחו"ל זו חוויה מעניינת, ללמוד בחו"ל בתקופה של מגיפה עולמית זה כבר חוויה מאתגרת וחד פעמית. במסגרת פרויקט חילופי הסטודנטים של המכללה אנחנו שמחים להציג לכם את סיפורה של שנהב קרני, סטודנטית להוראת אנגלית שנסעה ללמוד באוניברסיטת אינסברוק שבאוסטריה.

לימודים בחו"ל זה משהו שתמיד רציתי, והאפשרות שהמכללה האקדמית בית ברל מאפשרת טעימה כזו, זה מדהים בעיניי.

בחרתי ללמוד את הסמסטר הרביעי שלי בתואר באוניברסיטת אינסברוק שבאוסטריה, ואני בהחלט שמחה על בחירת היעד. מה שתפס את עיניי בבחירה זה תמונות השלג, ההרים והנוף האירופאי שאי אפשר "לברוח ממנו".

הספקתי לחוות את אינסברוק בשבועיים הראשונים לפני ההסגר הכללי והמעבר ללימודים אונליין, לחוות את העיר, לחוות יומיים של שלג, לחוות את התנהלות מערכת הלימודים הזרה לישראלים בחו"ל, ולהכיר אנשים חדשים *מכל העולם*. אך להשוות את המצב הנוכחי למה שהספקתי לחוות בשבועיים הראשונים זה די מבאס, כי כולם הסתובבו חופשי ונהנו מכל רגע, ועכשיו כשיוצאים רואים את הרחובות די ריקים ושקטים.

המצב פה הרבה יותר טוב מאשר בארץ לפי מה שאני רואה ושומעת, ומה 14.4.20 החלו לפתוח עסקים קטנים והצפי הוא שעד ה 15.5.20 הכל כבר ייפתח.

אתם בטח תוהים איך אני חווה את הזמן הנוכחי בחו"ל בתור סטודנטית? לומר את האמת, אני מעט מאוכזבת שלא אצליח לחוות את הסמסטר בלימודים פרונטליים ולחוות את החוויה של לימודים בחו"ל, אך בו זמנית אני ממש נהנית כי יש לי עדיין את האפשרות לטייל (עם מסכות, אלכוג'ל ואולי חבר או שניים) לשדות הפתוחים, להרים ולטבע הפורח היפיפייה הזה. יש פה גם את צוות מיוחד שדואג לכל הסטודנטים הזרים ומיידעים אותנו  על כל התרחשות או מידע חיוני ובמקביל וגם לשעשע וליצור אירועים אינטרנטיים כמו ערב סרטים מקוון, וידאו צ'אט, ערבי שפות ואפילו קבלת שקית הפתעות בנושא "חג הפסחא" (זה בהחלט אתגר לעצמו, חחחח די התפלאתי כשהם הגיעו אליי ליחידת הדיור שלי מתנשפים אחרי העלייה בהר ו-130 מדרגות). האחראיות עליי מתוכנית חילופי הסטודנטים תמיד דואגות לי בין אם זה לשלוח הודעות כל יום, להתקשר וכדומה. באמת שהן מדהימות!

מבחינת הלימודים, המרצים מעלים את כל החומר לאתר הקורס ובמקרה של אי הבנה וכדומה הם דואגים לצרף את כתובת המייל שלהם יחד עם הנכונות והרצון לעזור.

אני שוהה במעונות שנמצאים במעלה ההר... בהתחלה די התלוננתי על העלייה והספורט שאני צריכה לעבור בכדי להגיע לחדר, אבל למדתי באמת לאהוב את זה (מה שבטוח אני עושה ספורט, אמא, את יכולה להיות גאה בי עכשיו!) ובמיוחד לדובדבן שבקצפת - הנוף המשקיף על אינסברוק. כל בוקר אני פוקחת את עיניי וישר הולכת לכיוון החלון ופשוט חווה את הרגע של קרני השמש עליי, הרוח הנקייה והנעימה שנכנסת לחדרי, הציפורים המצייצות והפריחה עם נוף עוצר הנשימה הנמצא מול חלוני. דבר נוסף הוא שאני נמצאת בגבולות העיר, ככה שאני יכולה גם לצאת מהבניין ללא חשש להדבק. וגם(!) מסתבר שיש עיזים שגרות מאחורי מבנה המגורים שלי שתמיד מסתובבות שם חופשי על הדשא כדי לאכול והם ממש חמודות!
המגורים מספקים לי את כל מה שאני צריכה, בין אם זה רגע של שקט (אירוני אני יודעת, אבל הכוונה היא במובן הרוחני), ובין אם זה המטבח להכין אוכל או בין אם זה כמה חברים חדשים מרחבי העולם להעביר את הזמן יחד.

אסיים את זה בטיפ שמישהי חכמה לימדה אותי במשך החיים - יום יכול להציע לך כל כך הרבה, ובסופו של אותו היום את/ה בוחר/ת אם לקחת אותם למקום החיובי או השלילי.

אתם מוזמנים לצפות בסרטון קצר של כמה מהחוויות שעוברות עליי בימים אלה >>
9121*