פורשים כנף אל סדנאות הסטאז' בימי הקורונה

גם (ובמיוחד) בימים אלו, חשוב לשמור על השגרה.

ביחידת פורשים כנף לקידום מתמחים ומורים מתחילים, הפועלת במכללה ומלווה מורים וגננות בראשית דרכם המקצועית במהלך התנסויות ההוראה שלהם, ממשיכים את הליווי השבועי הקבוע גם מרחוק דרך פגישות און ליין, קבוצות ווטסאפ ותמיכה טלפונית.

תמיד מחמם לנו את הלב לקבל הודעות מהמורים ומהגננות בוגרי תכניות ההכשרה שלנו, שמדגישים את חשיבות מקצוע ההוראה. אנו גאים בצוות יחידת פורשים כנף שממשיך ותומך במורים והגננות גם בימים אלו, וכמובן גאים בסגל ההוראה הנמצא בראשית דרכו, וממשיך לתת מעצמו גם בימים המורכבים האלו. קבלו הצצה לקבוצת הווטסאפ ולתקשורת הפנימית של המתמחים >>

חן שריקר, מתמחה, מחנכת כתה ג' באריאל. מנחת הסדנה: ד"ר רימונה כהן
"סדנת הסטאז׳ שלי בזמן הקורונה מתנהלת כרגיל. יש לנו קבוצת וואטספ פעילה מאוד שנותנת כתף תומכת וגם מעודדת במקרים דומים שקורים למתמחים האחרים.
ערכנו מפגשים קבוצתיים בזום שהיו מאוד נחמדים, ואני חושבת שזה יכול להתבצע גם בשגרה ללא קשר לקורונה... אני שמחה שלמרות המצב סדנת הסטאז׳ מתקיימת ונותנת לי מענה.
מוזמנים להתרשם מעבודות ויצירות שהילדים שולחים לי בזמן הבידוד הביתי."

אבי כהן, מתמחה, מחנך כתה ה' בסביון. מנחת הסדנה: ד"ר רימונה כהן
"קבוצת סדנת הסטאז' מהווה עבורי את אחת הקבוצות המשמעותיות ביותר בתקופה זו. בקבוצה אנו משתפים מהמתרחש בבתי הספר השונים, משתפים חומרים, אך גם תחושות ומעלים רעיונות כיצד לפעול. גם מול התלמידים וגם בתוך מסגרת בית הספר. הקבוצה משמעותית במיוחד מכיוון שכולנו נמצאים בשלב הסטאז', כך שזו קבוצה שונה מהקבוצה של המורים בבית הספר או מקבוצות אחרות של מורים ברשת.
השיח בקבוצה מתנהל באופן שוטף בהודעות בקבוצה בווטסאפ בעיקר, אך גם בהודעות אישיות בינינו בהתאם לצורך ולגיל התלמידים. כמו כן, התקיימו מפגשי וידאו קבוצתיים.
אני חושב שבתקופה שבה קיימת אי ודאות לגבי מתכונת הלימודים, והמתודה של העברת השיעורים שונה מכל מה שלמדנו במכללה, יש חשיבות רבה לפעילות ולשיתוף בינינו בעת הזו.
מוזמנים להתרשם מעבודות ויצירות שהילדים שולחים לי בזמן הבידוד הביתי."

אלאא מנסור
"חשוב לי לציין כי המפגשים השבועיים שמתקיימים למרות הקורונה מאד משמעותיים עבורי, זה ממש נותן לי תחושה שכולנו ביחד על אף המרחק.
אני מרגישה שאני עדיין  מלמדת ולומדת ונותנת תמיכה נפשית ופדגוגית.
בעקבות הפעילות של הסדנה קיימתי שיחות אישיות עם התלמידים שלי, אפילו קיבלתי ציור אישי מאחת התלמידות שמאד מתגעגעת לבית הספר ואליי במיוחד.
היום, יותר מתמיד אני שמחה שבחרתי במקצוע ההוראה.
תודה ובריאות לכולם!"

איאת כבהא, מתמחה בחטיבת ביניים בדרום הארץ. מנחת הסדנה: ד"ר ספייה חסונה ערפאת
"סדנת הסטאז׳ שלי בזמן הקורונה מתנהלת כרגיל, מידי שבוע ביום חמישי בין השעות 14:00 -16:00 בתוכנת יוניקו. הקשר עם המנחה מתקיים באמצעות הקבוצה המשותפת של כל הקבוצה שלנו, בוואטסאפ. הסדנה בזמן זה מאד חשובה לי ונותנת מענה אישי וקבוצתי".

אלאא מנסור מתמחה בבית ספר יסודי יהודי במרכז הארץ. מנחת הסדנה: ד"ר ספייה חסונה ערפאת
"המפגשים השבועיים שמתקיימים למרות הקורונה מאד משמעותיים עבורי. הם מסייעים לי להרגיש שאני עדיין מלמדת ולומדת ונותנת תמיכה נפשית ופדגוגית. בעקבותיה קיימתי שיחות אישיות עם התלמידים שלי והציור שמצורף של הלב הוא בהמשך לשיחה שהייתה לי עם אחת התלמידות שמאד מתגעגעת לבית הספר ואלי. השיח בין כל הקבוצה שלי מתקיים באופן שוטף כל יום חמישי, דבר שנותן הרגשה שכולנו ביחד".