המכללה האקדמית בית ברל > על המכללה > על אודותינו > כתבות ומאמרים > מה קורה במכללה > הפקולטה החדשה לייעוץ, טיפול ותמיכה חינוכית | לומדים מהרגש

הפקולטה החדשה לייעוץ, טיפול ותמיכה חינוכית | לומדים מהרגש

המציאות בעידן החדש לצד האתגרים הרבים והמגוונים שבו, הביאו אותנו כנשות ואנשי חינוך לחשוב מחוץ לקופסה, להתבונן ולהקשיב, למקד ולדייק את המענה הרגשי לצרכי התלמידות והתלמידים, המורות והמורים, ההורים והעמיתים במערכת החינוך
ובסביבתה – ולהוביל לקידום דרכי התמודדות עם היבטים רגשיים לצד פדגוגיים וניהוליים, כשינוי משמעותי ואינטגרלי במרכז העשייה.

שינוי זה בעל ראייה רב מערכתית במרחבי החינוך, מקדם התבוננות מפרספקטיבה של נפש ופדגוגיה, מלמד על הפניית תשומת הלב להקשבה להתרחשויות רגשיות בכיתה ומחוצה לה, ועל חיוניות שילוב תמיכה ברמה הרגשית על מנת לסייע בבניית חוסן נפשי.

כמובילת מהפכת החינוך בישראל וכמומחית בהכשרת מורות ומורים, יועצות ויועצים ומעטפת של מקצועות תמיכה פדגוגיים, הקימה המכללה האקדמית בית ברל את הפקולטה לייעוץ, טיפול ותמיכה חינוכית.

בפקולטה, הפועלת בישראל בבלעדיות למכללה האקדמית בית ברל ומשלבת פרקטיקות יישומיות במהלך הלימודים ותוכניות המשך בשילוב הקמפוס האקדמי והמרחב הקהילתי – תקבלו כלים יישומיים חשובים להתמודדות עם היבטים רגשיים של כל השותפות והשותפים במרחב החינוכי, תתנסו בעבודות צוות, תציגו מודלים ותרחישים, תשתלבו בקליניקות ובסדנאות, תחוו פניות מהקהילה ותלמדו להעניק מענה מקצועי מתאים, תשתתפו בהדרכות ובהרצאות ותרכשו מגוון מיומנויות מקצועיות עכשוויות וחדשניות.

הפקולטה לייעוץ, טיפול ותמיכה חינוכית בנויה מתוכניות לתואר שני ולימודים מתקדמים, המעניקות יכולת התבוננות פסיכו-חינוכית רגשית לצד פיתוח מקצועי ואישי ותנאים מיטביים ללמידה בראייה רב מערכתית במרחבי החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, כגון: קידום נוער בסיכון ובמצוקה המכשיר את הלומדות לתפקידים בכירים, כמנחות ומדריכות מקצועיות, כמעצבות מדיניות וכמועמדות לניהול פנימיות, יחידות לקידום נוער ועוד, ייעוץ חינוכי המפתח ומכשיר יועצות חינוכיות, מקצועיות, יוזמות ומובילות במערכת החינוך, לקויות למידה - הערכה והתערבות חינוכית המפתחת מומחיות של מורות בהתערבות חינוכית מערכתית ופרטנית בקרב תלמידות ותלמידים עם לקויות למידה, וטיפול באמנות המשלב מיומנויות וכלים מעולם האומנות החזותית כחלק מתהליך טיפול רגשי וייעוצי.

בהמשך, מתוכננים נתיבי העמקה נוספים בתוכניות אלה, כולל קורסים ייחודיים בתחומים של: ייעוץ לפגועות ופגועי נפש, לילדות ולילדים ו/או מתבגרות ומתבגרים עם צרכים מיוחדים, עבודה פסיכו-חינוכית במרחב התמכרויות ו/או הפרעות אכילה, הדרכת הורים ועוד.

הצטרפו למסע אישי מלמד מקצועי ומעשיר, בו תחברו בין היכולות האישיות ליכולות הרגשיות, תתבוננו 'במילים' ותאזינו 'למנגינה', תחוו את ה'אחרת' ותלמדו להיות מכילות יותר וקשובות לה, תשפיעו על הסביבה ועל עתיד ילדינו – ותובילו ביחד איתנו את החינוך של המחר.

*הכתיבה בחלקה בלשון נקבה מטעמי נוחות בלבד ומכוונת לשני המינים.