כניסה

Me Too – NO MORE! אירוע מודעות להטרדות מיניות במכללה

דברים שנשאה ד"ר חנה חימי, יועצת הנשיאה לשוויון מגדרי וממונה על מניעת הטרדות מיניות, באירוע מודעות למניעת הטרדות מיניות שנערך בתאריך 20/1/20. 
במסגרת האירוע הוקרן הסרט "אישה עובדת" ונערכה שיחה עם יוצרת ובמאית הסרט, פרופ' מיכל אביעד. האירוע נערך בנוכחות נשיאת המכללה, פרופ' תמר אריאב.

סטודנטיות וסטודנטים יקרים, חברי/חברות סגל יקרים, 
בחרנו - פרידה ואני - הממונות על מניעת הטרדות מיניות בקמפוס - להתייחס הפעם למשמעות ההטרדות המיניות באמצעות סרט חווייתי ונוגע ללב "אישה עובדת" בבימויה של פרופ' מיכל אביעד שתצטרף בהמשך ותציג את תפישתה המקצועית סביב הנושא והייצוג באמצעות היצירה הקולנועית. 

לעיתים להטרדה מינית במקומות עבודה ובמרחבים ציבוריים יש גוונים מתעתעים, סוג של חוויות מטלטלות ופוצעות שבמהלך הזמן - שגם הוא מקבל מימד סובייקטיבי מאוד - מתגבשת ההכרה כי מדובר בהתנהגות מטרידה, מאיימת וטראומטית. 

פרופ' רחל ארהרד, שהייתה במשך מספר שנים הנציבה באוניברסיטת תל אביב, כתבה את הספר  "#ME TOO באקדמיה בישראל?!" (זמין במדפי הספרייה שלנו), ובספרה בעמוד 16 היא  מבקשת "לספק התבוננות רב מימדית ולמפות את המורכבות הקשורה לשיח בנושא זה", תוך שהיא מדגישה ש"נקודת המוצא המהותית היא שהטרדה מינית הינה פרקטיקה של אי שוויון מגדרי. לב הבעיה הוא ביחסי הכוחות שבהם קיימת עליונות גברית ואפליה היסטורית-תרבותית של הנשים. ההתבוננות באירוע הטרדה מינית באקדמיה על מאפייניה הייחודיים, צריכה להיעשות תוך ראיית אי-השיוויון המגדרי כרקע להתרחשות ההטרדות המיניות." 
 
רוצה לומר, שההתמודדות עם הנושא כרוכה בשילוב של התבוננות ויוזמה הן מצד הפרט - גבר או אישה מוטרדים/ות - והן מצד הסביבה. 
בסרט "אישה עובדת" יש התייחסות לתגובות השונות של הסובבים כלפי הנפגעת: גם מצד בני משפחתה, בעלה ואמה וגם מצד הסובבים אותה במקום  העבודה. 
כממונות על מניעת הטרדות מיניות בקמפוס, וכדי לאפשר חוויה של בטחון ומוגנות מזמינות כל מי שרוצה להתייעץ לפנות אלינו – חנה ופרידה - בכל עת. 

מעבר לכך, הזדמנות להזמינכם/ן לפעילויות השונות במסגרת פרויקט CHANGE שממוקד בנושא קידום שוויון מגדרי באקדמיה, וקידום נשים חוקרות בפרט. 

ואודות פרופ' מיכל אביעד: 
פרופ' מיכל אביעד יוצרת פוליטית ופמיניסטית מראשית דרכה. היא חוקרת בסרטיה את החברה הישראלית דרך פריזמה מגדרית, כשהיא נעה בחופשיות בין סגנונות יצירה ומבע שונים. ״הדרך שלי לפתח רעיון היא דרך העיצוב של שפה קולנועית לסרט הספציפי״. 
מיכל היא פרופ' חבר בחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב. הייתה אחראית על פסטיבל סרטי הסטודנטים הבינלאומי המתקיים בתל אביב מטעם אוניברסיטת תל אביב. הקימה ועמדה בראש התוכנית לתואר שני בחוג לקולנוע. הייתה היועצת האמנותית של פסטיבל הנשים בשנת 2003, ממקימות הפורום ליוצרי סרטים דוקומנטריים, שימשה כשופטת בפסטיבלי סרטים שונים וזכתה בפרט על מצויינות בקולנוע מטעם משרד החינוך והתרבות. נבחרה כאחת מ-11 חוקרות, לרגל יום האישה הבינלאומי, כאשה מעוררת השראה, ולפני מספר שבועות זכתה בפרס לנדאו לשנת 2019, על עשייתה המרשימה בקולנוע הישראלי. 


תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*