כניסה

יום עיון בנושא הבניית זיכרון השואה בחברה הישראלית

ב 2.5.19 התקיים במכללה יום עיון ייחודי שהוקדש להבניית זיכרון השואה בחברה הישראלית. 
הרעיון והביצוע הוא פרי שיתוף פעולה בין מספר גורמים במכללה: תכנית מנהרת הזמן TARASA, החוג להיסטוריה, הפקולטה לחברה ולתרבות, וקבוצת קשת של תנועת דרור ישראל ממרכז בובר לחינוך דיאלוגי.

ההרצאות ביום העיון נסובו סביב האופנים השונים לזיכרון השואה ולהנצחתה, תוך בחינת תקופות שונות בחיי המדינה והאופן בו קבוצות חברתיות ומגזרים שונים (בכללם הציבור הערבי) הבינו, זכרו, ועצבו את הזיכרון הייחודי והמשותף של כולנו לגבי השואה.  

הגיוון ניכר גם מבחינה מתודולוגית: יום העיון כלל הרצאות של חוקרים באקדמיה, לצד הצגת מיזמים מקורים ופעילויות שונות בהם היו מעורבים "סוכני זיכרון" שונים. כך למשל, הסטודנטים ממרכז בובר לחינוך דיאלוגי הציגו את הראיונות שערכו משלב הרעיון, דרך שלב הביצוע ועד לתוצאה הסופית ולתובנות שעלו בעקבות ראיונות אלו.

בנוסף הוצג לקהל האוסף המיוחד של זיכרונותיהם של שורדי שואה משנותיהם הראשונות בארץ, הנמצא באתר TARASA לאיסוף ושיתוף זיכרונות. אוסף זה, שחלקו הגדול תועד במסגרת פעילותם של הסטודנטים שהשתתפו בפעילויות של תכנית 'מנהרת הזמן', אינו מתמקד בזיכרונותיהם מימי המלחמה והשואה אלא בחיי היומיום שלהם בשנים הראשונות לעלייתם לארץ. מטבע הדברים נוכחים בזיכרונות גם השתקפויות מעניינות של החברה הישראלית ויחסה לשואה באותה תקופה. 

תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*