כניסה

מנהרת הזמן פותחת את פעילותה בתשע"ז

​​שנת הפעילות של פרויקט מנהרת הזמן נפתחה במגמה של התרחבות משמעותית. במקביל לשימור והרחבה של תכניות הפעילות הקיימות, נוספו אפיקי פעולה ונפתחו 4 קבוצות חדשות: סמינר של מנהרת הזמן לסטודנטים הלומדים בתכנית התואר השני לחינוך ומורשת ערבית, סמינר מנהרת הזמן לסטודנטים מתנועת הנוער אג'יאל הלומדים במסלול בית המדרש למורי עם, קבוצת "בני בית" - סטודנטים יהודים וערבים שמתעדים את חייהם של ותיקי היישוב בכפר סבא ובטייבה, וסטודנטים יוצאי לוב שמראיינים מבוגרים מהקהילה בשיתוף עם המכון למורשת יהדות לוב.

במקביל, התגייסו השנה גם כ-50 סטודנטים למסגרות המשך של מנהרת הזמן: קבוצת הדגל היהודית-ערבית, הקבוצה לתיעוד שורדי שואה הפועלת בשותפות עם התכנית להוראת השואה בחברה הישראלית, והסמינר "שני דורות" של סטודנטים לחינוך מיוחד מהמסלול החרדי.

במסגרת פעילות מנהרת הזמן מחוץ למכללה התוכנית "שורשים נפגשים" הרחיבה את פעילותה לבתי ספר יסודיים ותיכוניים ברחבי הארץ. כ-600 תלמידים מ-10 בתי ספר מהגליל המערבי ועד לוד, משתתפים בתכנית השנה ויוצרים שותפות משמעותית ושוויונית לחלוטין בין תלמידים יהודים וערבים באמצעות תיעוד חיי היומיום שהתקיימו בארץ בדורות האחרונים. כהשלמה חשובה לקשר הולך ומתרחב זה עם מערכת החינוך הפורמלית, מתקיימת זו השנה השנייה השתלמות מורים ערבית-יהודית בשותפות עם המטה לחיים משותפים של משרד החינוך.

פעילויות נוספות של מנהרת הזמן מתקיימות עם מגוון מסגרות וארגונים. שותפות מרכזית בהקשר זה ממשיכה עם המשרד לשוויון חברתי והתאחדות הסטודנטים הארצית, שבמסגרתה אנו מנחים, זו השנה השנייה, סטודנטים מאוניברסיטאות ומכללות רבות ברחבי הארץ, הפעילים במסגרות התנדבות שונות עם מבוגרים. השנה מתרחבת זו שותפות זו גם עם משרד השיכון לעבודה עם סטודנטים הפעילים במסגרת התכנית "כאן גרים".

בין השותפויות הנוספות של הפרויקט ראוי לציין את השותפות החדשה שנוצרה השנה עם פרויקט TEC לטכנולוגיה, חינוך ושונות תרבותית. במסגרת הפרויקט מקבלים מאות תלמידי בתי ספר יסודיים וסטודנטים הנחיה לצורך תיעוד החתונות של הסבתות שלהם, לקראת הצגת תוצרים ביום הבינלאומי של פרויקט TEC שיתקיים בחודש מרץ.


 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*