כניסה
פרטי התקשרות
כתובת
שעות קבלה
טלפון
דואר אלקטרוני

הוקרה למעורבים חברתית במכללה

_ק_ף___photo-chen_galili_4411.jpg פרויקט המעורבות החברתית הפועל במכללה זו השנה השנייה, סיכם את פעילותו בערב הוקרה לסטודנטים המחויבים לערכי המחויבות החברתית במכללה.  ד"ר עוזי ששון, מרכז פרויקט המעורבות החברתית המכללתית, ציין בדבריו בערב ההוקרה כי יותר משאנחנו תורמים לקהילה, המעורבות החברתית תורמת למכללה באופן כללי, ובאופן פרטי לכל אחד מן הסטודנטים המעורבים. בהתאם לסקרים, הסטודנטים מדווחים על כך שההשתתפות בתכנית המעורבות המכללתית תעזור להם לקבל החלטה להתנדב בעתיד, וכי מדד שביעות הרצון שלהם מהמכללה כתוצאה ישירה מהשתתפות בפעילות החברתית, עלה.
ד"ר ששון הוקיר תודה באופן מיוחד ספציפי לשתי סטודנטיות: שני אברהם שחנכה ילד בכיתה ז' בבית הספר הדמוקרטי במסגרת התקשרות המכללה עם עמותת פוש, והנד עודה שחנכה קבוצת תלמידים בבית הספר היסודי אלמוסתקבל במסגרת התקשרות המכללה עם עמותת שער שוויון.

עזר לו לבכות, פאולו קואלו

​את הערך החשוב ביותר שמנחילה הפעילות החברתית והעזרה לזולת, המחיש ד"ר ששון באמצעות שירו של פאולו קואלו, "עזר לו לבכות".

באחד מבתי הספר במקום מגוריי, נערכה תחרות בנושא דאגה לזולת. המנצח בתחרות היה ילד שהגיש עזרה לשכנו, איש בשנות השמונים לחייו. יום אחד הבחין הילד בקשיש יושב בגן ביתו כשהוא שקוע בעצב עמוק ופניו נפוחים מדמעות. דילג הילד מעל הגדר. התיישב לידו ונותר שם זמן רב. 
"מה עשית שם כל כך הרבה זמן?" שאלה אמו של הילד כששב הביתה.
"שום דבר מיוחד", ענה הילד. "הוא איבד את אישתו ועצוב לו מאוד. אז בסך הכל עזרתי לו לבכות".

על יזמות מורים בעידן משתנה - דבריו של ד"ר עוזי ששון בערב ההוקרה

​במציאות משתנה, אמר זיגמונד פרויד, יש שתי מסגרות קבועות: מסגרת המשפחה ומסגרת העבודה. על המשפחה, או האהבה כפי שפרויד מגדיר את המסגרת הזו במקור, אני לא אדבר כי לכל אחד יש את ניסיון החיים שלו ולכן אתם יודעים דבר אחד או שניים בנושא. אבל על המסגרת הקבועה השנייה, העבודה, אני רוצה להתעכב בקצרה. מסגרת העבודה היא מסגרת מאותגרת בימינו, וכל מה שחשבנו עליו מתערער. החל מעקביות הנושאים שאיתם אנו עוסקים וכלה במתודות שאנו מפתחים כדי לפתור קשיים שונים.

כזו היא גם המסגרת המקצועית של המורה. המורה במקצועו יצטרך לעסוק בנושאים שונים ולחשוב על פתרונות מגוונים ויצירתיים ולהשתמש בכלים שונים למילוי הצרכים השונים שיעלו. אחד הכלים מהם מקצוע המורה מורכב הוא הכלי היזמי.

בדיוק לזה אנו מחנכים במכללה שלנו. אנו מחנכים את הסטודנטים לערכים חברתיים וליוזמות חברתיות במסגרות משתנות מכיוון שיש חשיבות ליכולתו של המורה ליזום. המציאות המשתנה היא מציאות שמציבה אתגרים חדשים גם בפני מערכות חינוכיות. היכולת של המורה להיות יוזם, לחשוב באופן יצירתי ולתת מענה לבעיות נקודתיות, יוסיף ערך מוסף למוסד שבו יפעל. מערכת החינוך צריכה להעריך מורה שכזה ולתת לו את ההזדמנות להשלים את אותו קילומטר נוסף בדרך מקבלת ומשתפת.

היוזמות, שפותחו בקורס "מללמוד על ללמוד עם – יזמות חברתית" שהועבר על ידי גב' יעל רויטמן, גב' אריאלה הלווינג דניאל, וד"ר עוזי ששון במסגרת תכנית המצוינים, מדגישות את החדשנות במעורבות החברתית לצד ערכים ביזמות לשם נתינה לחברה; נתינה ששותפים לה הארגונים בית איזי שפירא, הג'וינט והמכללה האקדמית בית ברל.

הנתינה והחדשנות מדגישות את יכולת ההסתגלות של המורים למציאות המשתנה. היכולת לדעת לאלתר ולהיות בעל תושייה, לפתור בעיות בזמן אמת ולהמציא פתרונות כל פעם מחדש הפכו להיות כישורים הכרחיים. במילים אחרות, נדרש מהמורה להיות יצירתי ולפתח קול אישי. פעם היו זקוקים לתכונות הללו רק יזמים נועזים, מנכ"לים או מצליחנים שאפתנים, היום יזדקקו ליכולות הללו מורים מהשורה.

לארבעה דברים יזדקקו המורים שיתחילו ללמד בבתי הספר בשנים הבאות:

  1. מקוריות
  2. יכולת להכיל חוסר ודאות
  3. פיתוח גמישות מחשבתית
  4. פעולה בסביבה רב-תרבותית עם שונות וגיוון של לומדים.

    המורה צריך שיאמינו בו וייתנו לו חופש להתפתח באופן אותנטי. הוא צריך שיאפשרו לו לפרוש כנפיים ולרוץ עם האינטואיציה והכישרון שלו.
    כמו לא מעט מקצועות אחרים, המורים יצטרכו להגדיר את עצמם מחדש. לא מספיק לצאת מהקופסה, צריך להמציא אותה מחדש. כל זאת, בצד דגשים שלא השתנו: להתמיד, לטפח ביטחון עצמי, לפתח אמפתיה, לדעת להשתלב בחברה ולהיות אדם ערכי – יש רשימה חדשה של כישורי חיים שאנו צריכים ללמד את עצמנו ובמקביל ללמד אחרים.

    תמונות מן האירוע


 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*