כניסה
פרטי התקשרות
כתובת
שעות קבלה
טלפון
דואר אלקטרוני

יום עיון בנושא יהדות אתיופיה

ב-17.5 התקיים במכללה האקדמית בית ברל יום עיון המוקדש להיסטוריה של יהודי אתיופיה ולזכרם של מי שנספו בדרכם לישראל. לא בכדי נבחר העיתוי לשבוע שבו צוין יום ירושלים שהוא גם המועד לטקס האזכרה הממלכתי לזכר הנספים, ואכן התכנית כללה טקס זיכרון מרגש ומכובד שארגנו סטודנטים מהקהילה האתיופית.

יום העיון נפתח בברכות פתיחה של חברת הכנסת פנינה תמנו-שטה, דקאנית הפקולטה לחינוך פרופ' ברכה אלפרט, וראש היחידה לסטודנטים אתיופים וחרדים ד"ר אורית לרר כנפו.

המושב הראשון של יום העיון עסק בהיסטוריה של אתיופיה, ייחודה על רקע העמידה המוצלחת כנגד הקולוניאליזם האירופאי, אופייה הנבדל של הנצרות האתיופית וקדמותה.

המושב השני התמקד בציונות של יהודי אתיופיה: החל מהמאבק להכרה ביהדותם וההחלה של חוק השבות ועד סיפורי המסע של "מבצע משה" מתחילת שנות השמונים.

המושב השלישי הציג את מסע ההשתלבות בישראל, שעבור חלק מיוצאי אתיופיה הוא לעתים קשה יותר מהמסע הפיזי המפרך בדרך לישראל. במושב זה הציגו פעילים חברתיים מובילים יוצאי אתיופיה את גישתם בסוגיות הנוגעות לשילוב וליחס המדינה לבני הקהילה.

התצלומים והסיפורים שנאספו הועלו ע"י הסטודנטים למיזם TARASA המיועד לשימור ולשיתוף זיכרונות. המשך העבודה המתוכנן להרחבת אוסף יהודי אתיופיה ב-TARASA יתרום לתיעוד ההיסטוריה של קהילה מרשימה זו כחלק מהזיכרון הקולקטיבי של החברה הישראלית.

את האירוע ליוותה תערוכה שכללה אוסף מזיכרונות המסע לארץ, סיפורים ותצלומים אותנטיים שאספו הסטודנטים במהלך פעילותם השנה בשתי קבוצות תיעוד בהנחיית צוות מנהרת הזמן: קבוצת "מולו עלם" בהובלת הסטודנטית אסתר דנקו וקבוצת המגשרים. כמו כן הוצגו גם זיכרונות המשתתפות בקבוצות מטעם הקרן לפיתוח חדרה באמצעות PACT (ג'וינט) וקבוצה מטעם מוקד קליטה נתניה.

יום העיון הוא פרי מיזם משותף של תכנית מנהרת הזמן, המרכז לקידום חיים משותפים, היחידה לסטודנטים אתיופים, המסלול לחינוך בלתי פורמלי ועמותת פידל. 



 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*