כניסה

מועד הגשת עבודות – קבוע או נתון להתחשבות?

סטודנט לא הגיש עבודה בזמן? אתם מתלבטים אם לאשר את ההגשה המאוחרת? אנחנו בוועדה לענייני סטודנטים כאן כדי לעזור לכם!

סטודנטים לא תמיד מצליחים להגיש את העבודות בקורס במועד והסיבות לכך רבות. לפעמים יש סיבה מוצדקת כמו מחלה, מילואים, התמודדות עם משברים בחיים ועוד. לפעמים לא ברור עד כמה (אם בכלל) מוצדקת בקשת הסטודנט. האם המרצה צריך להתמודד עם השאלה הזו כאשר סטודנט מבקש להגיש עבודה באיחור? ממש לא.

תקנון המכללה הסיר את עול ההתלבטות וההחלטה מהמרצה והעביר אותו לוועדה לענייני סטודנטים. כל סטודנט שלא ביקש אישור מהמרצה טרם מועד הגשת העבודה שקבע המרצה, צריך לפנות לוועדה. הועדה דנה בפניות הסטודנטים ומחליטה, בשיתוף המרצה, האם לאשר או לדחות את הבקשה. בהחלטותיה, הוועדה נשענת על התקנון ויכולה להשית קנס על סטודנט שמבקש להגיש עבודה באיחור.

הידעתם שיש אפשרות לתשלום על בדיקת העבודה באיחור? מרצה המתבקש לבדוק עבודה שעבר זמן רב ממועד הקורס, יכול לקבל תשלום על הבדיקה. זאת בהנחה שעמד בכללי התקנון.
כך לאחרונה הגיעו לוועדה בקשות של סטודנטים שעבודתם נבדקה אך המרצה לא הצליח להזין את הציון בשל הזמן הרב שחלף. התנהלות זו, שאינה לפי התקנון, לא איפשרה למרצה לקבל תשלום על הבדיקה ואף גרמה לסטודנט לתשלום קנס.

בימים אלה אני מסיימת את תפקידי כראש הוועדה לענייני סטודנטים. חשוב לי לשתף אתכם בהתנהלות הוועדה כדי שלעמיתותיי בוועדה (ד"ר עדי לוי-ורד, ד"ר רימונה כהן, מרכזת הוועדה שרטן סזנה והיו"ר הנכנסת סיגלית אבירם בריל) תהיה עבודה קלה ונעימה יותר מול הבקשות הרבות, וכדי שסגל המרצים והמרצות יוכלו לעבוד מול הסטודנטים באופן נכון ויעיל.

                                                                                                                                                                            ד"ר אורית גילור


 

 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*