יום עיון בנושא "אופוזיציה"

פרטי האירוע
מארגן האירוע
תאריך
30/05/2012
שעת האירוע
מקום האירוע
בית הספר לאמנות - המדרשה
עלות
מידע נוסף
אתר אינטרנט

בית הספר לאמנות - המדרשה שמח להזמין ליום עיון מיוחד בנושא "אופוזיציה"
יום רביעי, ה-30 למאי 2012

הכניסה חופשית, נשמח לראותכם!

כנסו לאירוע בפייסבוק המדרשה

♦♦♦♦♦♦♦

על רקע התסיסה החברתית של הקיץ האחרון, גל החקיקה האנטי דמוקרטית והמהלכים הציבוריים המכוונים להצרה משמעותית של חופש הביטוי והחופש האקדמי בישראל, כמו גם על רקע ההתקוממויות העממיות והתהפוכות הפוליטיות במדינות אחרות באיזור, בחרנו לעסוק השנה בנושא "התנגדות" במסגרת הפעילות האקסקוריקולרית של המדרשה.

להתנגדות היו במהלך ההיסטוריה וישנן כיום מופעים וביטויים שונים בזירה הציבורית, הפוליטית, החברתית, התרבותית, האינטלקטואלית והאמנותית והיא מעלה שאלות מושגיות, מוסריות, אנושיות ואסתטיות.

לאורך השנה דנו במושג ההתנגדות מזוויות שונות: ד"ר יואל רגב בחן את נושא ההתנגדות דרך הפילוסופיה של דלז וגואטרי, ד"ר ענת מטר ופרופ' אלון הראל שוחחו על התנגדות ואקדמיה, אלון אלטרס הרצה על התנגדות לפי גרמשי ופזוליני. אהד פישוף הראה מוסיקאים שבאמצעות המוסיקה שלהם ומתוך התנגדות למצב עניינים נתון, בראו עולם אלטרנטיבי. רענן אלכסנדרוביץ' שוחח על סרטו שלטון החוק, שלומי אלקבץ שוחח על סרטו עדות ועוד.

יום העיון, המהווה סיכום של הפעילות השנתית בנושא התנגדות, מתמקד בביטויים של התנגדות בתחומי הצילום, הקולנוע והמדיה. יום העיון יכלול ארבעה מושבים. בין המשתתפים: בועז ארד, אבי מוגרבי, ד"ר חיים דעואל לוסקי, ד"ר שי בידרמן, צילה חסין, ד"ר זיו נאמן, אורן זיו, קרן מנור, זיו קיטרו, גלעד מלצר ועוד.

♦♦♦♦♦♦♦

9121*