רוית גולדהבר, ד"ר

ravit.goldhaber@beitberl.ac.ilרוית גולדהבר

ד"ר רוית גולדהבר היא גיאוגרפית אורבנית העוסקת ביחסים בין המרחב העירוני לאדם, בנושאי קיימות ואיכות הסביבה ובנושאי חיים במרחבים משותפים. בנוסף, רוית עוסקת בחינוך ומכשירה מורים בתחילת דרכם וכן מורים ותיקים. רוית מוסמכת החוגים לגיאוגרפיה וסוציולוגיה באוניברסיטת תל אביב בהצטיינות. עבודת הדוקטורט שלה מאוניברסיטת תל אביב עסקה בדפוסי התבדלות ודחיקה לשוליים של האוכלוסייה הערבית ביפו. לרוית שני פוסט דוקטורט מאוניברסיטת בן גוריון ומאוניברסיטת סטלנבוש בדרום אפריקה בהצטיינות. תחומי העניין שלה הם ארגון ותכנון המרחב העירוני, קיימות ואיכות הסביבה, חיים משותפים, חינוך מבוסס מקום, למידה חוץ כיתתית והכשרת מורים באקלים מיטבי. רוית כיהנה כראש החוג לגיאוגרפיה וכרכזת חינוך פוליטי והיתה שותפה בכירה בצוות פיתוח תכנים בהכשרת המורים "חותם" ובתכנית הרשותית. בנוסף לכך רוית מדריכה פדגוגית של ההתנסות המעשית להוראת הגיאוגרפיה במסלול העל יסודי.

פרסומים

כתבי עת שפיטים

1. Schnell I. and Goldhaber R., 2001, “The social structure 0f Tel-Aviv-Jaffa neighborhoods”, Environment and Behavior, Vol 33(6), pp. 765-795.
  2. Schnell I. and Goldhaber R., 2001, “The neighborhoods 0f Tel-Aviv-Jaffa- rethinking their social structure, Ofakim (Horizons), 53, pp.41-58 (Hebrew).
  3. Goldhaber R., 2007, “Spatio-perceptual segregation model: a case study of Jews and Arabs experience Jaffa, Israel”, Urban Geography, Special issue on segregation, Vol 28,6, pp. 578-603.
  4. Goldhaber R., 2007, “Spatial lifestyle of Arabs in Jaffa in the era of globalization”, Ofakim (Horizons), 68-69, pp. 99-115 (Hebrew).
  5. Goldhaber R., 2007, “Socio-spatial segregation of Arabs in Jaffa”, Social Issues in Israel, Vol 4(summer), pp. 198-220 (Hebrew).
  6. Goldhaber R. and Schnell I., 2007, “A Model of Multidimensional Segregation in the Arab Ghetto in Tel Aviv-Jaffa”, Tijdschrift voor  economische en sociale Geografie, Vol 98(5), 603-620.
  7. Goldhaber R., 2009, “Qui bono? Jaffa slop program as a national and economic interests or a socio-spatial rehabilitation project?” Makan, Adalah publication (Hebrew).
  8. Goldhaber R., 2007, “The spatial segregation perception in Jaffa”, in: Reches E. (ed.), Together but apart: ethnically mixed cities in Israel - comparative approach, Tel-Aviv: Moshe Dayan centre and Adenauer Konrad program at Tel-Aviv University (Hebrew).
  9. Goldhaber R. and R. Donaldson, 2010, "An ‘Age-regation’ process as theoretical understanding of the gated retirement village", ACTA ACDEMICA, South Africa.
  10. Goldhaber R. and R. Donaldson, 2010, Alternative reflections on the elderly’s sense of place in a South African gated retirement village, South African Review of Sociology.
  11. גולדהבר, ר., 2024, "פדגוגיה של מקום בתל אביב", עדיין לא פורסם.
  12. גולדהבר, ר., 2024, "כל העולם כיתה: למידה חוץ כיתתית כפרקטיקה פדגוגית להתפתחות קוגניטיבית-רגשית-חברתית, עדיין לא פורסם.

פרקים בספרים שפיטים

1. Yiftachel O., Goldhaber R. and R. Nuriel, 2009, “Urban justice and  recognition: affirmation and hostility in Beer Sheva”, in: Marcuse P., J. Connolly, J. Novy, I. Olive, C. Potter and J. Steil (eds.), Searching for the just city: debates in urban theory and practice, New-York: Routledge.
  2. Goldhaber R., 2009, “Socio-spatial segregation and integration of Arabs in Jaffa – a jubilee after Jaffa united with Tel-Aviv”, in: Kipnis B. (ed.), Tel-Aviv – the first century, the security office publication (Hebrew).
  3. גולדהבר, ר., 2022, "הוראה קונסטרוקטיביסטית בתכנית ההכשרה  חותם נעמי", בתוך: שני מ. ושדמי-וורטמן ש., (עורכות), חותם נעמי- הכשרת מורות ומורים למנהיגות חברתית-חינוכית, מכון מופ"ת, ע"מ 69-87.

9121*