המכללה האקדמית בית ברל > المعهد الأكاديمي العربي للتربية > حول المعهد > مؤتمرات وايام دراسية > مؤتمرات وايام دراسية > السنة الدراسية 2019-2020 > ملخص اليوم الدراسي لمساق اللغة العبرية بعنوان:"משלבים בשפה העברית: אוצר מילים וטיפוח השפה הדבורה"

ביום שלישי, 18 בפברואר 2020

התקיים במכללה האקדמית בית ברל יום עיון של החוג ללשון ולספרות עברית במכון. יום העיון התמקד בעיקר בחשיבותו של משלב העברית הדבורה בקרב תלמידים ערבים ובדרכים לטיפוחו.
יום העיון אורגן על ידי המכון האקדמי הערבי לחינוך בראשותו של פרופ' קוסאי חאג' יחיא והחוג ללשון ולספרות עברית במכון בראשותה של ד"ר תמי יאיר ועל ידי אגף א שפות בפיקוח על הוראת העברית בבתי ספר ערביים ובדואים במשרד החינוך בראשותו של המפמ"ר, ד"ר האני מוסא.
ביום העיון נכחו מנהלים מבתי ספר שונים, מורים המלמדים עברית כשפה שנייה בבתי ספר ערביים, מדריכים פדגוגיים, סטודנטים, אנשי אקדמיה ואורחים המתעניינים בהוראת העברית. לאחר הברכות נפתח יום העיון במושב ראשון שעסק בצמצום פערים ולאחריו מושב שני שעסק בחשיבות השפה הדבורה.
במושב הראשון הייתה התייחסות להשתלבותם של ערביי ישראל בהשכלה הגבוהה ובתעסוקה וכן הייתה התייחסות למחקרים מתחום מדעי המוח, שיישום תוצאותיהם יכול לתרום לקידום ההוראה בכיתות. במושב השני הייתה התייחסות לחשיבות של אוצר המילים הנרכש על ידי התלמידים ולדרכים בהקנייתו בצורה מיטבית. חתמנו את המושב בהרצאה על שיטת דיאלוגי, בהדגמה של סרטונים מלימוד בשיטה זו ובהדגמה חיה של מורות, שעלו לבמה ועשו הדמיה (=סימולציה) של מקרה בין תלמידות.
בין המושב הראשון לשני נוגנו קטעים מוזיקליים פרי יצירותיהם של מוחמד אלקסאבג'י ושל פיירוז והאחים רחאבאני. הנגינה בכינור ובעוד הייתה יפה ומרגשת ויום העיון עצמו היה מעצים ומרחיב אופקים.​