שירותי המרכז
מרכז התמיכה לסטודנטים עם ליקויי למידה וצרכים מיוחדים במכללה האקדמית בית ברל מסייע לסטודנטים הלומדים במכללה לעקוף את הקשיים הנובעים מלקות למידה או מצרכים מיוחדים וכך לחזק ולהעצים את עצמם. מרכז התמיכה תומך בסטודנטים בצורה דיסקרטית, הן בלימודים האקדמיים והן בעבודה המעשית, באמצעות סיוע פרטני וסדנאות רלוונטיות בנושאים שונים, בהם התמודדות עם קשיי תקשורת, ארגון זמן ועוד.
מדיניות אבחונים והתאמות
פנייה למרכז
צוות המרכז
שירותי המרכז
להיות פוטנציאל ממומש | פודקאסט
קישורים שימושיים
דרושים
תיאום וליווי אקדמי
בשנת הלימודים הנוכחית אנו נערכים לתמיכה בסטודנטים באופן שמאפשר קשר שוטף ורציף בין הסטודנט והמרכז מקרוב ומרחוק.
לצורך כך מיסדנו את תפקיד ה"מתאם" שתפקידו ללוות את הסטודנטים ולקיים איתם קשר שוטף במהלך השנה.
המתאם מהווה כתובת עבור כל סטודנט במרכז, אליו הוא פונה בכל עניין או צורך שעולה במסגרת החיים האקדמיים במכללה. את אופי הקשר ואת תדירות המפגשים יקבעו המתאם והסטודנט בהתאם למטרות שאותן בחרו לקדם.
סטודנטים המעוניינים להתייעץ לגבי התמיכה המתאימה להם ולהיעזר באופן מותאם בשירותי המרכז, מוזמנים לפנות למתאם המתאים לפי שנת הלימוד:
מתאם שנה א' – שמעון רביצ'ב shimon.rabichv@beitberl.ac.il
מתאמת שנה ב' – ליאורה מקמל Liora.mekamel@gmail.com
מתאמת שנים ג'-ד' – אביה לב נגר – aviya.levnaggar@beitberl.ac.il
מתאמת המדרשה לאמנות – דפנה ילון dafna.yalon@beitberl.ac.il
מתאמת המכון האקדמי הערבי לחינוך – נור חאג' יחיא nourhaj@beitberl.ac.il
פרויקט פר"ח-לש"ם הוא פרויקט חונכות משותף של מנהלת פר"ח, מרכז התמיכה ועמותת לש"ם. החונכים הם סטודנטים משנה ב' ומעלה בעלי ממוצע ציונים גבוה, המיומנים בלמידה ומשתמשים בשיטות לימוד יעילות. החונכים זוכים להתנסות בעבודה עם סטודנטים עם ליקויי למידה שזקוקים לסיוע עקבי ורצוף לאורך השנה. החונכות בפרויקט פר"ח-לש"ם יוצרת מחויבות הדדית, שותפות, מעורבות והעצמה של שני הצדדים. סטודנטים עם ליקויי למידה שהגיעו להישגים אקדמאים גבוהים יכולים אף הם לשמש כחונכים בתחומי החוזק שלהם, במקביל לקבלת הסיוע מהחונך.
כישורים נדרשים:
- סטודנטים משנה ב' ומעלה בעלי ממוצע ציונים של 85 לפחות
- סבלנות, הקשבה ואסרטיביות
- יכולת טובה בתקשורת בין אישית
- מוטיבציה גבוהה ורצון לסייע בקידום למידה
הקבלה לתוכנית מותנית בראיון קבלה ומספר המקומות מוגבל. כדי להצטרף לתוכנית יש להתחייב למפגשים קבועים של שעתיים שבועיות לאורך שנת הלימודים ולפנות זמן קבוע לשם כך. בנוסף, ההשתתפות בתוכנית כוללת מפגשי הדרכה והשתתפות ביום סדנאות מרוכז אחת לסמסטר.
סטודנטים המעוניינים להצטרף לתוכנית מתבקשים ליצור קשר שמעון רביצ'ב במייל shimon.rabichv@beitberl.ac.il
רכזת נגישות פועלת לטובת סטודנטים עם מוגבלות במכללה במטרה להנגיש עבורם את הלמידה. היא עובדת עם הסטודנטים ומלווה אותם מיום כניסתם לאקדמיה. כמו כן, היא מתאמת בין הסטודנטים לבין הפקולטות ונמצאת בקשר עם מדור בחינות ועם גורמים שונים במכללה ומחוצה לה.
השירותים הניתנים במסגרת זו הם:
- סיוע במיצוי זכויות בביטוח לאומי, עמותות וארגונים
- ליווי פרטני וקביעת התאמות במבחנים ובלמידה
- בניית תכנית עבודה ותיאום מול צוות מרכז התמיכה
- חונכות ושיעורי עזר ללומדים בסיוע הביטוח הלאומי
- קשר מול מזכירויות ותיאום בין מרצים וראשי מסלולים
סטודנטים עם מוגבלות וסוגיות רפואיות מוזמנים לפנות לרכזת שרונה אליאס מרכוס במייל shem@beitberl.ac.il
שירות תמיכה בלימודים אקדמיים הינו שירות הניתן כחלק משירותי מרכז התמיכה עבור סטודנטים המתמודדים עם מגבלה נפשית, זכאי סל שירותי השיקום מטעם משרד הבריאות או סטודנטים המבקשים לממן שירות זה מכיסם באופן פרטי. השירות מיועד לסטודנטים הלומדים לתואר לפחות בחצי תוכנית כולל תארים מתקדמים.
מטרתו של השירות היא להעניק לסטודנטים המתמודדים עם מגבלה נפשית ליווי שיקומי מותאם, שיסייע בהגעה לסיום מוצלח של התואר תוך השתלבות בהוויה החברתית-סטודנטיאלית.
הליווי היינו אישי ודיסקרטי. הוא ניתן בקמפוס 12 חודשים בשנה וכולל חונכות ו/או רכזת מקצועית, המסייעים בין השאר בתיווך מול הגורמים השונים במוסד ובחיבור לגורמי תמיכה במוסד ומחוצה לו, בהקניית מיומנויות חברתיות ואקדמיות ובתמיכה בזמן משבר.
להתקשרות עם חברת "נתן":
תמר גילטין
tamar-g@natan.co.il
052-6665820
"תעסוקה שווה" היא תוכנית ממשלתית שמטרתה לסייע לסטודנטים עם מוגבלות והכרה ב-20% נכות להשתלב בעולם העבודה כבר בשלב הלימודים האקדמיים. התוכנית מתמקדת בתחומים הבאים:
- תהליך ייעוץ פרטני על ידי רכזים המתמחים בעולם העבודה העסקי ובתעסוקת אנשים עם מוגבלות.
- סיוע בחיפוש עבודה ובמציאתה.
ליווי במהלך ההשתלבות בעבודה בהתאמה לתואר הנלמד. - חיבור למשרות ייעודיות.
- מגוון סדנאות בנושאים שונים מתחום העבודה והקריירה.
- מפגשים מקצועיים עם מעסיקים ועם מגייסים בחברות מובילות במשק הישראלי וסיוע בהשגת התאמות נדרשות להצלחה במשרות.
ליצירת קשר:
טניה בוזין – רכזת אקדמיה ב"תעסוקה שווה"
טלפון לתיאום: 054-3034350
מייל: taniab@workitout.co.il
הנחיה אישית
במרכז התמיכה הסטודנטים מקבלים תמיכה וייעוץ במגוון תחומים לאורך שנות הלימודים. הסיוע כולל איסוף חומר לכתיבת עבודות, ארגון שלבי כתיבת העבודה ודרכי בקרה, סיוע בארגון הזמן בתקופות עומס או בארגון היום, סיוע בהתאמות טכנולוגיות, סיוע בלשון ובכתיבה אקדמית וכן סיוע בתחום עבודה מעשית וסטאז'.
הנחיה קבוצתית
במרכז התמיכה מתקיימות סדנאות בסיס לתלמידי שנה א' וסדנאות מתקדמות לכלל הסטודנטים. הסדנאות עוסקות בנושאים שונים ומגוונים כגון: למידה למבחן, ארגון זמן, סיכום מאמרים אקדמיים, כתיבת עבודה סמינריונית, תמיכה בעבודה מעשית, התמודדות עם חרדת בחינות, וכן הכנה לקראת יציאה למעגל העבודה עם סיום הלימודים. הסדנאות תוכננו בהתאם לצרכי הסטודנטים ובהתאם לשלב הלימודי בו הם נמצאים.
למועדי הסדנאות לחצו כאן >
התמיכה ניתנת במסגרת פרטנית וקבוצתית בהתמודדות עם לימודי יסוד (פטור). כמו כן, ניתן סיוע בתחומים אקדמיים נוספים כגון: חיפוש מקורות מידע באנגלית, קריאת מאמרים.
קורסים מותאמים באנגלית
הקורסים המותאמים באנגלית מוצעים לסטודנטים עם ליקויי למידה כתחליף לקורסים הרגילים והמוכרים. הם חלק משיתוף הפעולה של מרכז התמיכה עם היחידה ללימודי יסוד באנגלית ואגודת הסטודנטים. הקורסים נלמדים ברובם במעבדת מחשבים ובקבוצות קטנות ומחולקים לפי רמות.
הרישום במזכירויות האקדמיות של החוגים, וכן אצל מזכירת אנגלית הגב' דקלה קפטן בטלפון: 09-7476299
צוות מרכז התמיכה יסייע לסטודנטים של הקורסים בלשון: הסיוע יהיה קבוצתי או פרטני.
לפרטים ולסיוע נא לפנות לדנה במייל dana.brandis@beitberl.ac.il
קורסים מותאמים בלשון:
בשנת תשפ"ד יתקיימו במקביל לקורסים הרגילים בלשון גם 4 קורסים מותאמים שיאפשרו למידה תומכת, מותאמת, בקבוצות קטנות ובנגישות נוחה ומלאה לחומר הנלמד לסטודנטים עם ליקויי למידה.
- קורס סמסטריאלי (ב') אוריינות שפתית – מותאם 990-501401-3 (יום ראשון בשעה 17.45)
- קורס שנתי – אשנב לאוריינות ואוריינות שפתית לאקדמיה (מדרשה) – מותאם 990-501403-0 (יום רביעי בשעה 14.00)
- קורס סמסטריאלי (ב') אשנב לעברית – מותאם – מרוכז 990-501402-0 (ימי שלישי בסמסטר ב' – 11.30-8.30)
- קורס שנתי – עברית בהוראה רמה ג' – המדרשה לאמנות – מותאם קורס משולב 990-6121503-1
לתשומת ליבכם, סטודנטים הלומדים בקורסים המותאמים בלשון יוכלו להיעזר בכל תחומי הדעת שמרכז התמיכה מציע בהם סיוע, למעט לשון.
מפגשי ייעוץ בכלים דיגיטליים וטכנולוגיה תומכת למידה
בימים שבהם הלמידה הדיגיטלית היא מרכזית כל כך, אנו נסייע לכם לקבל מידע בנושא וללמוד להשתמש בטכנולוגיות וביישומים דיגיטליים הכרחיים להתמודדות עם הלמידה האקדמית המקוונת. בנוסף לכך, נעסוק בטכנולוגיות וביישומים המשפרים את יכולת הלמידה האישית והשיתופית שלכם בקבוצות למידה ונבנה פורום תמיכה של סטודנטים בלמידה דיגיטלית.
מפגשים סדנאיים בקבוצה – מפגשי הייעוץ הם מפגשים פתוחים בהתאם לצרכי המשתתפים, שמטרתם ללמוד ולהתנסות באופן מעשי. המפגשים ייערכו באופן קבוע, אחת לשבוע עם שרונה אליאס מרכוס, בימי ראשון בשעה 9:00 – 10:00 באופן מקוון (מרחוק) בקישור זה >
טכנולוגיות מסייעות להנגשת הלמידה וההיבחנות
מיפוי מידע באמצעים דיגיטליים
תוכנת ההקראה עלמה רידר
לתוכנת ההקראה ולרישום לחצו כאן >
התמיכה ניתנת במסגרת פרטנית וקבוצתית בהתמודדות עם ההכשרה המעשית של סטודנטים בכל תחומי ההכשרה להוראה ולחינוך, לרבות קידום נוער חינוך ובלתי פורמלי. כמו כן, ניתנת תמיכה בהכנה לעולם העבודה וכניסה למסגרות החינוך לקראת ההתמחות (סטאז'). התמיכה ניתנת בנושאים הקשורים לניהול עצמי מקצועי, ניהול כיתה, תכנון מערך שיעור מיטבי ובניית שיעורים לדוגמה/צפייה, פיתוח מיומנויות תקשורת מקדמת עם אנשי הצוות במסגרות החינוך והמדריכים הפדגוגיים, ייצוג עצמי-מקצועי והכנה לראיון עבודה, חיפוש עבודה ועוד.
הליווי הפרטני בהכשרה מעשית ניתן במהלך השנה בתיאום מראש עם רכזת התכנית – שרונה אליאס מרכוס.
הסדנאות והליווי הקבוצתי לשנים ג'-ד', למתמחים, לגננות ולמורים חדשים זכאי התאמות ניתנים במועדים קבועים שיפורסמו בהמשך, בשיתוף הפקולטה לחינוך ויחידת פורשים כנף במכללה.
מפגשים פרטניים שיחולקו לרמת מתחילים ומתקדמים, שמטרתם לסייע בהכרת כלים דיגיטליים שיהפכו את הלמידה ל"חכמה ואפקטיבית" ובשיפור אוריינות דיגיטלית הנדרשת לכתיבת עבודות, למשל, תוכנת הקראה, שימוש חכם בתוכנת word, איתור מידע ברשת ואפליקציות תומכות למידה.
לפרטים ולסיוע נא לפנות לדנה ברנדייס, רכזת טכנולוגיה מסייעת וכלים דיגיטליים שמייעלים את הלמידה ואת ההיבחנות באקדמיה, במייל dana.brandis@beitberl.ac.il