ליווי מקצועי ותמיכה בפיתוח המקצועי של עובדי חינוך והוראה בשנה שלאחר שנת הסטאז'
בשנה שלאחר שנת הסטאז' נדרשת העמקת הידע בתחומי הדעת ובפדגוגיה, והתמודדות עם מגוון גורמים הפועלים בהוויה ובתרבות הבית ספריים, ועם גורמים נוספים, כגון: הורים, רשות מקומית ומשרד החינוך. המכללה, ויחידת פורשים כנף מסייעת לעובדים ולעובדות חינוך והוראה לקבל תמיכה לצורכי ההשתלבות והקליטה במוסד החינוכי, בבית הספר או בגן הילדים, תוך בניית עמוד השדרה החינוכי.
בהסכמי "אופק חדש" ו"עוז לתמורה" קבע משרד החינוך כי יש לעגן את הדרישה לתמיכה המקצועית לעובדים ולעובדות חינוך והוראה לאחר ההתמחות. לצורך כך מופעל מערך סדנאות מותאמות לשכבת הגיל ולמאפיינים נוספים. הסדנאות מוכרות לצורך קידום בדרגה בהסכמי "אופק חדש" ו"עוז לתמורה והן בהיקף של 30 שעות אקדמיות. הסדנאות במימון משרד החינוך למעט דמי רישום בסך 65 ש"ח.
עובדי חינוך והוראה לאחר שנת הסטאז' מקבלים גם ליווי מקצועי אישי על ידי מורה מלווה מנוסה מביה"ס, בהיקף 20 שעות (שאינם מוכרים לגמול פיתוח מקצועי) לצד ההשתתפות בהשתלמות לפיתוח המקצועי.
המינוי לתפקיד מורה/גננת מלווה הוא בתיאום עם מנהלת בית הספר או המפקחת. מומלצת הכשרה לתפקידי חונכות וליווי במסגרת הפיתוח המקצועי.
תהליך הליווי הוא תהליך של דיאלוג מתמיד בין המלווה לעובד ההוראה החדש, והוא מתקיים במקום העבודה ומחוצה לו. תיאור תפקיד המלווה מפורט בפורטל עובדי חינוך.
התגמול למלווה הוא באמצעות המוסד האקדמי שבו משתתף עובד ההוראה בהשתלמות לפיתוח מקצועי.
הרשמה לסדנאות ולחממות
רשאים להירשם גננות מתחילות ומורים מתחילים שמועסקים ב"אופק חדש" או ב"עוז לתמורה".
מי שאינו עובד בתנאי "אופק חדש" או "עוז לתמורה" יוכל להשתלב בקורס על פי בחירתו, ובעתיד, כאשר ישתלב ברפורמות – יוכל להגיש את האישורים על הקורס, לצורך בחינה להכרה בשעות.
ניתן להשתלב בקורס גננת/מורה חדש במסגרת חממה יישובית (בישוב בו הנך עובד.ת) או בקורס מורה חדש בקמפוס בית ברל.
גננת מלווה/מורה מלווה - דיווח על מפגשים ורישום מקוון
1. למלא טופס דיווח על מפגשים עם המורה המלווה.
את הטופס יש לשלוח במייל לכתובת adihs@beitberl.ac.il ולוודא הגעתו.
2. למלא טופס פרטים אישיים באמצעות רישום מקוון.
- יש לערוך תיאום מס לשנת 2024 בסניף מס הכנסה (מספר תיק ניכויים של המכללה 923070445) ולשלוח לכתובת adihs@beitberl.ac.il
- מידע לגבי דיווח ותשלום ניתן לקבל בטלפון 09-7473175
- מידע לגבי תיאומי מס אפשר לקבל מכרמית כץ במדור שכר בטלפון 09-7476423
חממות אתחלתא למחנכות/ים
מחנכות הכיתה הן "עמוד התווך" בבתי הספר בישראל. המחנכת היא הדמות המשמעותית ביותר עבור התלמידים, ההורים והמורים בכיתה. היא האחראית והמובילה הראשית להתפתחות הכיתה ולהפיכתה לקהילה הוגנת ותומכת. מחנכת הכיתה נתפסת כמנהלת הכיתה, היא המתכללת של התהליכים הקבוצתיים והפרטניים שעוברים התלמידים בתוך הכיתה ומול גורמים אחרים בבית הספר: תלמידים, מורים והורים. עליה להפעיל מבט הוליסטי ורחב, שנוגע בהיבטים חברתיים ורגשיים. חינוך כיתה הוא אם כן נושא רב פנים, ולכן דורש התייחסות ספציפית לסוגיות השונות שבהן צריכה לעסוק המחנכת בבית הספר היסודי.
בנוסף להיכרות וההבנה של תפקידה כמחנכת כיתה, מתמודדת המורה החדשה בסוגיות הקשורות לכניסה ולקליטה שלה לתוך המערכת בכלל ובית-הספר בפרט, ומתמודדת עם סוגיות שונות הנוגעות לתפקידה וזהותה המקצועית.
החממה למחנכות חדשות פועלת כקהילה לימודית תומכת, המאפשרת למחנכות להשמיע את קולן הייחודי, ומלווה אותן במטרה לסייע להן להשתלב באופן מיטבי בבית-ספרן.
רכזת חממות אתחלתא: ד"ר בלי לודמיר-מרם belrose.maram@beitberl.ac.il
מנחי חממות תשפ"ה: ד"ר וואיסם באשרה, ד"ר לורי גרינברברג, ד"ר בלי לודמיר-מרם, אסנת בן פורת, תמיר הופמן, ניבה קפלן, חגית פארג'
הרשמה לקורס "מחנכות אתחלתא" > (בעת מילוי הפרטים יש לבחור בחממה של ד"ר לורי גרינברגר).
סגל ההדרכה
מרכזת התחום: אסנת בן-פורת
מזכירה: סוזן נותן, 09-7473124
מנחות ומנחים: גב' שרונה מרכוס אליאס (ליווי מונגש), גב' ברוריה צוברי פורת (יסודי), ד"ר מרסל קרוגר (חינוך מיוחד), גב' דבי בוניטוב (חינוך מיוחד) מר טל קזרנובסקי (על יסודי), מר גיורא טל (בית מדרש למורי עם), ד"ר מיה שלום (גליל מערבי), ד"ר יניב גת (מואצת), גב' אסנת אגם (אמנות), ד"ר לריסה שכמן, ד"ר אתי אופנהיים, ד"ר תמי ירון, גב' רונית אברהמס (מהייטק להוראה)
מרכז התחום במכון האקדמי הערבי לחינוך: ד"ר ויסאם בשארה
מדריכים: ד"ר ויסאם בשארה, ד"ר אבו חמד זיאד