כניסה

תואר ראשון בקולנוע ותעודת הוראה .B.Ed.F.A

​​​​​
ראש המחלקה: ברק הימן

הקולנוע לא נעלם, בדיוק להפך. 
הוא חי וקיים ובועט ומחלחל עמוק אל תוך העשייה הטלוויזיונית ובמובנים מסוימים הוא חשוב יותר מתמיד.
דווקא בתקופה כל כך קשה בה ערכים בסיסיים של דמוקרטיה, זכויות הפרט והמיעוט וחופש הביטוי נמצאים בשפל חסר תקדים במדינתנו – חשוב כל כך לעודד, להעמיק ולפתח את היצירה ולפתוח בפני הדור החדש והצעיר שלל אפשרויות של ביטוי אישי, חברתי ואמנותי.

נעים להכיר, תואר ראשון בקולנוע וחינוך לקולנוע

​תכנית הלימודים של תואר ראשון .B.Ed.F.A בקולנוע מכשירה את הסטודנטים הן ליצירה קולנועית ענפה והן להוראת הקולנוע בכל שכבות הגילאים. התכנית משלבת בין לימודים עיוניים למעשיים תוך דגש על צבירת ניסיון רב ורכישת מיומנויות בכל תחומי הקולנוע והטלוויזיה: כתיבה תסריטאית, בימוי עלילתי ותיעודי, צילום, בימוי שחקנים, עריכה, סאונד, תאורה והפקה. 

הלימודים מובלים על ידי יוצרים בכירים המעורבים ופעילים בשדה הקולנוע והטלוויזיה בישראל, במטרה להכשיר סטודנטים כאנשי קולנוע השואפים לא רק לקדם את יצירתם האישית, אלא גם להשפיע על החברה באמצעות יצירתם הקולנועית כאמנים, כאקטיביסטים וכמורים. לצד היצירה המעשית, הסטודנטים רוכשים ידע עיוני נרחב במסגרת קורסים תיאורטיים מגוונים העוסקים בתולדות האמנות, ז'אנרים שונים בקולנוע, בימאים חשובים, קולנוע ישראלי, קולנוע בעולם ועוד.

התכנית משלבת לימודי חינוך מקיפים וכוללת קורסים בפסיכולוגיה, חינוך וחברה, הפילוסופיה של החינוך, גישות בחינוך לקולנוע ועוד, לצד התנסות מעשית בבתי ספר יסודיים, חטיבות ביניים ותיכונים.

למה לימודי קולנוע דווקא בבית ברל?

  • התכנית מוגבלת ל-20 סטודנטים בלבד לכל היותר, אשר נבחרים בקפידה מכל רחבי הארץ, ומאופיינת בקשר חם ובלתי אמצעי בין הסטודנטים לבין הסגל האקדמי וראש המחלקה.
  • התכנית שמה דגש על יצירה קולנועית המחוברת לתרבות ולקהילה האמנותית בארץ ומשלבת הרצאות אורחים על בסיס קבוע של טובי וגדולי היוצרים, סיורים ייחודיים, מפגשים עם אנשי קולנוע, מנהלי קרנות תמיכה בקולנוע הישראלי, שחקנים ובכירים בערוצי התקשורת השונים.
  • התכנית מתמקדת בפיתוח קולם האמנותי הייחודי של הסטודנטים בעזרת חונכות אישית צמודה, המסייעת להם לדייק את סגנונם האישי ולממש את שאיפותיהם האמנותיות. 
  • התכנית מתמקדת בצבירת מיומנויות וניסיון מעשי רב ככל הניתן ולכן במסגרתה כל סטודנט מביים שני סרטים עלילתיים קצרים, סרט גמר, סרט תיעודי או ניסיוני קצר ועוד עשרות תרגילי בימוי וצילום.
  • הלימודים מתקיימים בקמפוס יפהפה שבו מתקיימים גם לימודי האמנות, המעמיד לרשות הסטודנטים ציוד חדיש, עמדות עריכה מתקדמות וחללים חדישים ומאובזרים לסדנאות השונות.
  • השילוב האנושי שבין יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, סטרייטים ולהט"בים ועוד הוא אחד הדברים שאנחנו הכי גאים בו ושלמרבה הצער משמש כאנטי-תיזה למציאות הפוליטית והחברתית שמסביב, אשר נגועה כל כך עמוק בכמויות אדירות של גזענות, להט"ופוביה וקיטוב.
  • התכנית מעניקה לבוגריה גם תואר ראשון אקדמי וגם תעודת הוראה – מה שמבטיח לכל בוגר ובוגרת אפשרות להתפרנס מהוראת קולנוע עם סיום לימודיהם. בנוסף, מלווה צוות המדרשה וראש המחלקה באופן אישי את הבוגרות והבוגרים בצעדיהם הראשונים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה על מנת לרכך עבורם את המעבר החד מהחממה הלימודית לחיים ה"אמיתיים" שבחוץ.

יש מלגות או מענקי תואר ראשון בקולנוע?

ישנה ​מלגת שכר לימוד בסך 5,000 ש"ח לשנה א למועמדים שיצטיינו בוועדת קבלה ועומדים בתנאי הקבלה ללימודים. לפרטים >

איך נראים לימודי קולנוע ביום יום?

הלימודים נפרסים על פני 4 שנים ומשלבים בין לימודים מעשיים לעיוניים בצורה מדורגת ושיטתית:
  • בשנה א' - 4 ימי לימוד בשבוע, לימוד יסודות הקולנוע בתחומים: בימוי, צילום, תסריטאות, עריכה, מוסיקה, סאונד, לצד קורסים עיוניים בתולדות הקולנוע והאמנות והתנסות מעשית בחינוך בבית ספר יסודי.
  • בשנה ב' - 4 ימי לימוד בשבוע, קורסי המשך והעמקה בתחומי הקולנוע ותיאוריה, ובנוסף התנסות בחינוך בבית ספר יסודי, חטיבת ביניים ותיכון.
  • בשנה ג' - 3 ימי לימודים בשבוע, קורסים מתקדמים בכל תחומי הקולנוע ותיאוריה.
  • בשנה ד' - יומיים לימודים בשבוע תוך התמקדות בסרט הגמר.

במהלך הלימודים מתקיימות סדנאות גם במהלך החופשות. בנוסף, חופשות הסמסטר מוקדשות להפקת סרטים.

מי המרצים והמרצות שילוו אותי?

סגל המרצים של התכנית כולל אנשי קולנוע מובילים משלל תחומי העשייה הקולנועית והטלוויזיונית בארץ וביניהם במאים, תסריטאים, עורכים ומפיקים בולטים, לצד מרצים ומומחים בתולדות הקולנוע והאמנות. את לימודי החינוך מובילים אנשי חינוך מנוסים ובכירים בחינוך לקולנוע. לחצו לפרטים על סגל ההוראה במחלקה לקולנוע >

מה הבוגרים והבוגרות חושבים עלינו?

  • "מקום ללא גבולות, המאפשר לסטודנטים חשיבה מקורית, שונה ולא מקובעת"
  • "מאפשר התפתחות אמנותית אישית"
  • "מרצים זמינים לכל ענין. ליווי אישי לאורך כל הדרך"
  • "המדרשה היא בית, גם אחרי הלימודים, יש לאן לפנות ויש עם מי להתייעץ"

 
 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*