כניסה

החוג להיסטוריה

 
ראש החוג: ד"ר לי מיכאל-ברגר
lee.michael@beitberl.ac.il

לכל דבר בחיים שלנו, אם זה האופן בו אנחנו מגדירים את עצמינו מוסרית, משפחתית או מקצועית, אם זו המציאות הכלכלית שמתגלמת בעו״ש שלנו, אם זה איך שאנחנו מתלבשים, אוכלים, מדברים ואפילו חושבים - יש היסטוריה. לחיות ולחשוב מבלי להכיר את ההיסטוריה, משול להבחנה בקצה הקרחון בלבד של המציאות.
המכללה האקדמית בית ברל מזמינה אותך לצלול אחורה בזמן באמצעות למידה פוקחת עיניים בהנחיית מיטב המרצים בארץ, לקלף את שכבות העבר באמצעות למידה בחוג מרתק שיאפשר לך לקבל הבנה עמוקה יותר של עצמך היום ולעזור לתלמידים שלך לעשות זאת בעתיד.

נעים להכיר, החוג ללימודי היסטוריה

מהפכת הטכנולוגיה שינתה את חיינו ואת הדרך בה אנחנו צורכים מידע באופן מהותי. מצד אחד, הידע מעולם לא היה זמין, מיידי ודמוקרטי יותר. מצד שני, הוא עלול להגיע בניתוק מהקשר ומשמעות. ללא יכולת ביקורתית וללא יכולת למקם אותו בהקשר רחב ועמוק, קל ליפול קורבן לדיסאינפורמציה, פייק ניוז, דמגוגיה זולה ופופוליזם, שעלולים לעצב הן החלטות חיים אישיות הרות גורל, והן פעולות פוליטיות במרחב הציבורי.

החוג ללימודי היסטוריה במכללה האקדמית בית ברל מפזר את הערפל ומוביל מהלך של חשיפת הסטודנטים להיסטוריה ולתרבות רבגונית ועשירה של החוויה האנושית תוך ניתוח מעמיק וחקירה קפדנית באמצעות הכרת דרכי הוראה בינתחומיים עם ספרות, פילוסופיה ומדעי החברה, שילוב למידה חוויתית הכוללת ביקור באתרים היסטורים, מוזיאונים, קולנוע ועוד.
התוכנית אינה מתמקדת באופן בלעדי ומוגבל באירופה ובמערב, אלא מציעה קורסי העשרה הבוחנים זיקות היסטוריות ותרבותיות גלובליות, כמו גם היסטוריה של קבוצות שוליים וקבוצות מודרות. חלק מהקורסים מוגדרים כ"פרויקטים", במסגרתם הסטודנטים, בהנחיית מרצים מומחים, יוצאים למסע חקירה עצמאי, במהלכו הם מקבלים הקשר רחב יותר לבעיות חברתיות ותרבויות של ימינו, משווים אותן למקרים אחרים, מזהים את הפרובלמטיקות ההיסטוריות הרחבות יותר שמופיעות בהן ומשפיעות עליהן, ומכאן מצליחים לגבש דעה מורכבת ועמוקה, שנובעת מחשיבה ביקורתית משווה.

למה ללמוד היסטוריה דווקא במכללה האקדמית בית ברל?

  • הרכיב החברתי והקהילתי בחוג להיסטוריה ממוצב כרכיב המרכזי בתוכנית הלימודים. כך, משולבים במערכת קורסים רבים בעלי פדגוגיה ייחודית שנועדו, בין השאר, על מנת להפגיש בין אוכלוסיות שונות בחברה הישראלית ולספר את סיפורן של קבוצות שוליים לאורך ההיסטוריה העולמית.
  • הבוגרים יוצאים לדרך לאחר שהרחיבו את המעגל החברתי ואת תפישת עולמם, מצויידים בגישות ופרספקטיבות מחקריות שונות ועדכניות, שמכשירות אותם לא רק להיות מורים להיסטוריה, אלא גם לקחת חלק פעיל בשינויים חשובים, שכבר מתחוללים ועתידים להתגבר בשנים הקרובות במערכות החברתיות והחינוכיות המרכזיות, וחשוב מזה – להיות בני אדם טובים יותר.  
  • בנוסף, החוג להיסטוריה מציע לסטודנטיות ולסטודנטים שלו לקחת חלק בפרויקטים לימודיים, ולחקור בקבוצות קטנות או באופן עצמאי סוגיות שמעניינות אותן. 

האם לימודי היסטוריה יכולים להתאים לי?

האנשים שבוחרים בלימודי היסטוריה בבית ברל הם בדרך כלל:
  • אנשים אינטליגנטים, סקרנים, שרוצים לצאת מהמטריקס ולהבין לעומק איך העולם עובד באמת.
  • אנשים שאוהבים לחפש את התשובות שמתחת לפני השטח ומעוניינים לדעת את טבע האדם ותולדותיו.
  • מחנכים, מורי דרך ומובילי תהליכים חברתיים.
ברמה המקצועית התוכנית מתאימה ל:

איך לימודי היסטוריה מקדמים אותי בחיים?

מלבד הוראה, בוגרי החוג משתלבים בשלל תחומי עיסוק מרתקים ומתגמלים כמו: יצירת ועריכת תוכן בתחומי מדעי הרוח, האמנות והתרבות, תקשורת ואקטואליה, או הדרכת טיולים בארץ ובעולם.

איך נראית תוכנית הלימודים ביומיום?

  • שיעורי החוג מתקיימים פעמיים בשבוע, בימים ב' ו-ד‘. חלקם באופן פרונטלי במכללה וחלקם במתכונת משולבת - פנים מול פנים, פגישות סינכרוניות (זום) ופגישות א-סינכרוניות (תוכן מוקלט שניתן לצרוך בזמן הפנוי).
  • כל שנה ניתנים כמה קורסים מרוכזים, במהלך הקיץ.

נשמע מעניין… מה תנאי הקבלה?

אגב, מי המרצים והמרצות שילוו אותי?

  • ד"ר ענת ואתורי  - עוסקת בהיסטוריה של העת החדשה המוקדמת והיחסים בין היהודים לחברה הסובבת אותם. עוסקת במחקר בהיסטוריה כלכלית של יהדות מזרח אירופה, ומשמשת כסגנית מנהל במכון סטפן רוט לחקר אנטישמיות וגזענות באוניברסיטת תל-אביב. תחומי העניין כוללים סבלנות דתית, דו קיום בין דתי, יחסים בין חוק ודת וגם היסטוריה של השואה וזיכרונה.
  • ד"ר בועז לב טוב - עוסק בהיסטוריה חברתית-תרבותית של יהודים ופלסטינים בסוף התקופה העות'מנית ובתקופת המנדט. תחומי המחקר שלו כוללים דפוסי פנאי ובילוי של יהודי ארץ ישראל בסוף המאה ה-19, והיסטוריה של חיי יומיום. עומד מאחורי פרויקט מנהרת הזמן – פרויקט אקדמי חינוכי וציבורי המוקדש להיסטוריה של חיי היומיום, שהתקיימו בארץ במאה וחמישים השנים האחרונות. כחלק וכהמשך לפרויקט זה, ד"ר לב טוב מוביל את פיתוח מיזם TARASA, מערכת ייחודית ונגישה המאפשרת לשמור כל זיכרון (טקסט, תצלום, ווידאו) ללא קטלוג או העדפה כלשהי, על בסיס שיוך הזיכרונות למקומות ולזמנים המתאימים על מפה דיגיטלית עולמית. המערכת מציעה מרחב חופשי הפתוח במיוחד לזיכרונות ולקולות של מגזרים חברתיים מודרים, שלא זכו לייצוג הולם בזיכרונות הקולקטיביים המרכזיים. 
  • ד"ר לי מיכאל ברגר - עוסקת בהיסטוריה חברתית-תרבותית של אנגליה בעת המודרנית. תחומי המחקר שלה כוללים היסטוריה של התיאטרון האירופי המודרני, לימודי מפנה המאות, מגדר, תרבות פופולרית, תרבות ויזואלית, קבלה של תרבות קלאסית ודרמה שייקספירית במאה התשע-עשרה, והומור וויקטוריאני.
  • ד"ר אלון פאוקר - עוסק בחקר הציונות, על זרמיה ותולדותיה, וכן בתולדות מדינת ישראל. תחומי מחקרו כוללים את ההיסטוריה של הקיבוצים ומערכות היחסים הדינמיים שלהם עם המערכת הפוליטית. 
  • ד"ר עמיר ירוחם - זמר יוצר והיסטוריון, חוקר מוזיקה, דת ותרבות פופולארית ביוון העתיקה.

 מה הבוגרים חושבים?

​סתיו, בוגרת מחזור 2022:
״החוג להיסטוריה עבורי הייתה הכניסה המעניינת ביותר לאקדמיה. שילוב מדוייק בין למידה ברמה גבוהה ומאתגרת, לבין אווירה משפחתית ותומכת מהסטודנטים.ות והמרצים.ות כאחד. כל מי שרוצה את החוויה הסטודנטיאלית המושלמת, למידה מעניינת ומרחיבת אופקים לצד חברים, עם סגל מרתק כל אחד בתחומו, אין מקום טוב יותר מהחוג להיסטוריה".
צוף, בוגר מחזור 2022:
"בזכות החוג והקשרים שפיתחתי עם עמיתי להוראה וגם למרצים המנוסים, גיליתי את הפוטנציאל והרצון הגדולים שלי. תודה למורי החוג להיסטוריה אשר אפשרו לי להרחיב את תודעתי, להפיק מסקנות ולקחים משמעותיים ומעל לכל הקניית מיומנויות למען הדור הבא של תלמידי היסטוריה במגוון רמות. מודה למרצי בחוג להיסטוריה על החוויה המשמעותית, המעשירה וגם המרגשת אשר תרמה רבות להתפתחות שלי".

 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*