החוג להיסטוריה

ראש החוג: ד"ר לי מיכאל-ברגר

לדרך החיים שלנו - לאופן בו אנחנו מתלבשים, אוכלים, מדברים וחושבים -- יש היסטוריה.
למציאות הכלכלית והחברתית שלנו -- זו שמתגלמת בעו"ש שלנו, ביחסי הכוחות בין אנשים, קבוצות ומדינות שונות, ובחוטים, הגלויים והסמויים, שטווים את חיינו ועתידנו - יש היסטוריה.
לאופן בו כל אחד ואחת מאיתנו מגדיר/ה את עצמו/ה -- אידיאולוגית, מוסרית-ערכית, מגדרית, משפחתית ומקצועית -- יש היסטוריה ארוכה של מאות שנים.
לחיות ולחשוב מבלי להכיר את ההיסטוריה, משול להבחנה בקצה הקרחון בלבד של המציאות.
צאו מהמטריקס - בואו לגלות את עצמכם בחוג להיסטוריה של המכללה האקדמית בית ברל. אחר כך תוכלו לעזור לתלמידים שלכם לעשות את זה.

למי מיועדים הלימודים?

• סטודנטים הלומדים לתואר B.Ed בחינוך העל-יסודי.
  • ​​אקדמאים המעוניינים בהסבה להוראת היסטוריה.​

החוג להיסטוריה מיועד לסטודנטים סקרנים וחקרנים המעוניינים לדעת את טבע האדם ותולדותיו, ומי שרואים עצמם מחנכים, מורי דרך ומובילי תהליכים חברתיים.

החוג להיסטוריה - מטרות תכנית הלימודים

• להקנות לסטודנט בסיס ידע רחב ומגוון בהיסטוריה.
  • לשלב בצורה מושכלת את ההיסטוריה הכללית עם ההיסטוריה של עם ישראל.
  • לשלב שיעורים מתודולוגיים-דידקטיים בהיסטוריה כחלק אינטגרלי מתכנית החוג.
  • להציג אמצעי הוראה מתקדמים ודרכי הוראה בינתחומיות עם ספרות, פילוסופיה ומדעי החברה.
  • להעניק חוויות למידה מעשירות ומשלימות, בהן סיורים באתרים היסטוריים וביקורים במוזיאונים, והוראה בשילוב קולנוע ותיאטרון.

תכנית הלימודים בחוג להיסטוריה

תכנית הלימודים כוללת בשנה הראשונה ארבעה מבואות חובה תקופתיים: מבוא לעת העתיקה, לימי הביניים, לעת החדשה ומבוא להיסטוריה של המזרח התיכון; בשנה השנייה שיעור חובה ב"כתיבה היסטורית", וכן שיעורי בחירה מתקדמים מהתקופות השונות. בשנה השלישית או הרביעית ללימודים בחוג להיסטוריה חובה להשתתף בסמינריון.

קורסים נבחרים

תכנית הלימודים כוללת קורסים ייחודיים המכשירים את הסטודנטים להתמודד עם תפקידם כמורים להיסטוריה. בין הקורסים: הפולמוס היהודי-נוצרי בעת העתיקה ובימי הביניים, ממלכת ירושלים הצלבנית, רפובליקת ויימאר וכתיבה היסטורית.

לימודים לתואר שני

על פי הסכם שנחתם בין המכללה האקדמית בית ברל לאוניברסיטת בר אילן יכולים בוגרי החוג להיסטוריה במכללה להמשיך את לימודיהם לתואר שני בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטה. זאת ללא השלמות ובתנאי שממוצע הציונים הסופי עומד על 85 לפחות. מסלולי הלימוד המקוצרים לתואר שני בהיסטוריה כללית, באוניברסיטת בר אילן:
1. לימודי מ.א. עם תזה (עד שלוש שנים).
2. לימודי מ.א. ללא תזה (עד שנתיים).