תואר שני בתרפיה באמנות – טיפול באמצעות אמנויות – אמנות חזותית (M.A.A.T)

נעים להכיר, התוכנית לתואר השני להכשרת מטפלים בתרפיה באמנות חזותית

אמנות היצירה בתחום הפסיכותרפיה הינה מהות תחום התרפיה באמנות. תהליכי היצירה מאפשרים לתהליכים נפשיים ורגשיים להתרחש מבלי לפרק אותם למילים. זאת מתוך הנחה כי האמנות לכשעצמה ובתרפיה באמנות בפרט, מאפשרת לאדם להשתמש בכוחות היצירה שלו על מנת לחקור את עצמו ולצמוח. החקירה בתרפיה באמנות נעשית באמצעות חומרים שונים- חומרי אמנות קונבנציונלים ולא קונבנציונלים, שבכל אחד מהם טמון פוטנציאל המאפשר ליוצר, המטופל בתרפיה באמנות, לגעת בפינות שונות בנפשו, ולהאיר גם פינות חשוכות ופחות נגישות.
נוכחותה.ו של מטפל.ת (תרפיסט.ית) באמנות בתהליך זה יוצרת את המרחב הייחודי של תרפיה באמנות במערכת יחסים משולשת: מטופל.ת – חומרים ויצירה – מטפל.ת.

אנו, בתוכנית לתואר השני להכשרת מטפלים בתרפיה באמנות חזותית, מאמינים כי במהלך זמן היצירה אנו מארגנים מחדש את מחשבותינו, תחושותינו ופחדינו, כדי לספק לנו כוחות לצמיחה. ברוח זו אנו מכשירים את הסטודנטים המטפלים באמנות לעתיד: להתבונן, להכיל ולהבין את החומרים, את היצירה ואת היוצר.

שילובה של התוכנית לטיפול באמנות בקמפוס ההיסטורי של המדרשה – פקולטה לאמנויות משמש השראה, מרחיב, מעשיר ומאתגר את הסטודנטים לטיפול באמנות הלומדים במסגרת שכולה יצירה ועשייה אמנותית רחבה.

גל אברמובסקי

גל אברמובסקי, ד"רראש התוכנית

ייחודה של התוכנית היא באופנות ההוראה ההתנסותית דינמית באמצעות אמנות. אופנות הוראה טרנספורמטיבית, ייחודית, המאפשרת לסטודנטים לבחון את התכנים איתם הם מתמודדים, את זהותם המקצועית המתפתחת ואת זהותם כמטפלים-אמנים, באמצעות השפה אותה לומדים.

רכזת קלינית ומנהלת הכשרה מעשית: ליאת פרקש

מי המרצים והמרצות שעומדים ללוות אותי?​

תשובות לכל השאלות...

רוצה ללמוד אצלנו?

מתקבלים בעלי תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה.

מידע נוסף על תנאי הקבלה ומלגות תוכלו למצוא כאן:

החלטת? קדימה להירשם!

עוגיות

אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על "אני מסכים", אתה מסכים לשימוש בעוגיות.