אמנות בינתחומית ומדיה

הנוף המקיף אותנו כיום הוא זה שאחרי פריצת המהפכה הדיגיטלית, אותה מהפכה שהפכה את תנאי החיים של הפרט ללא הכר. זו המאפשרת תקשורת ומעקב בזמינות רציפה, זו המקפלת את החלל ואת הזמן ומזמינה מניפולציה ואינטראקטיביות. מהפכת האמנות הדיגיטלית הביאה להתארגנות מחדש של סדרי המציאות בכלל, וכפועל יוצא, הרחיבה לאין שיעור את תחומי העיסוק המסורתיים של שדה האמנות הפלסטית (כמו ציור, פיסול, צילום וידיאו ועוד).
המרחב של האמנות הדיגיטלית נמצא עדיין בתהליך של התהוות והגדרה. אחד היתרונות המשמעותיים של פעולה במרחב מתגבש (כדוגמת המדיה הדיגיטלית) הוא חוסר במתווים קודמים, כלומר חופש להתנסות, לחפש ולעצב גבולות תוך תנועת הלוך ושוב בין השדה הדיגיטלי המזמין והפתייני לבין השדה המסורתי של האמנות הפלסטית. הניסוי הוא אריגתה (האפשרית או הבלתי אפשרית) של המדיה הישנה לתוך החדשה וזהו עיקרה של הפעילות במחלקה זו.

תוכנית הלימודים

בקורסים השונים המוצעים במחלקה, קיים מגוון אפשרויות עשייה ונטיות אידיאולוגיות. נפתחות אופציות עשייה במדיומים שונים מתוך שאיפה לשלבם יחד החל ממופע, דרך מיצבים אינטראקטיביים, עבודות סאונד, סרטוני פלאש, מניפולציות בדימוי דיגיטלי נייח ונע, אינטראקציות בין גוף לחלל ועוד. קורסים לדוגמה: מבוא לאמנות ומדיה, חפצי צליל, הכיתה הבינתחומית, פרוטולס, רישום מחשב, סדנה פרויקטאלית-מעבדת מדיה.
לרשות הסטודנטים עומדת מעבדת מדיה מצוידת בתוכנות עיבוד תמונה, וידאו וסאונד מגוונות, ממשקים הכוללים קונטרולרים, ציוד אלקטרוניקה, חיישנים ואמצעי שליטה אחרים. הסדנה – מרחב הלמידה, פתוחה במשך כל ימות השבוע לעבודה ותרגול בתמיכה של עוזרי הוראה.

סטודנטים הלומדים במסלולי הלימודים הבאים יכולים לבחור בשיעורי אמנות ומדיה

סגל ההוראה

עוגיות

אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על "אני מסכים", אתה מסכים לשימוש בעוגיות.