כניסה

המסלול לקידום נוער


ראש המסלול לקידום נוער: ד"ר רחל כהן אורינג
rachel.oring@beitberl.ac.il

לפעמים, מספיק אדם אחד בחייו של בן נוער כדי להצליח לשנות את כל תפיסת עולמו. אם יש לך את הרצון להיות האדם הזה, אנחנו ניתן לך את הכלים התיאורטיים והמעשיים הטובים ביותר בארץ כדי להביא למקסימום את הפוטנציאל שטמון בך ובבני הנוער איתם תעבוד.

נעים להכיר, המסלול לקידום נוער.

המסלול לקידום נוער במכללה האקדמית בית ברל הינו המסלול העצמאי היחיד בישראל (ולא תחת לימודי חינוך בלתי פורמלי/חינוך קהילתי) שלימודיו מיועדים להכשיר ולעצב אנשי מקצוע באופן העמוק ביותר, להובלת תהליכי שינוי וקידום של נוער וצעירים בסיכון, באוריינטציה חינוכית-טיפולית. הכשרתם של עובדי קידום נוער דומה באופייה לזו של מקצועות הסיוע האחרים (Helping Professions) וכוללת לימודים עיוניים והתנסות מעשית גם מחוץ למרחבים הירוקים והפסטורליים של המכללה האקדמית בית ברל.

תוכנית הלימודים משלבת בין בסיס הידע הנדרש לזיהוי מצבי סיכון אצל מתבגרים לבין גישות חינוכיות-טיפוליות ומיומנויות התערבות התואמות את הצרכים ההתפתחותיים של המתבגרים.
התוכנית מקנה ידע תיאורטי חיוני מדיסציפלינות שונות כגון: פסיכולוגיה, חינוך, סוציולוגיה, עבודה סוציאלית, קרימינולוגיה, אנתרופולוגיה ועוד, תוך מיקוד בגיל ההתבגרות.
במקביל, הסטודנטים משובצים בהכשרה מעשית שמשלימה באופן הוליסטי את תהליך רכישת הידע העיוני וכוללת התנסות בעבודה ממשית בשטח עם המערכות המטפלות בנוער בסיכון כגון: פנימיות, בתי ספר, יחידות לקידום נוער, הוסטלים ובית כלא לנוער. הכל בליווי מקצועי צמוד אשר מאפשר לך להתחיל לעבוד בתחום כבר מהשנה הרביעית ללימודים.

מלבד תואר ״בוגר בחינוך ובהוראה״ (B.Ed), תעודת "עובד חינוך" בהתמחות קידום נוער בסיכון מטעם משרד החינוך ותעודה בהתערבות קבוצתית עם מתבגרים וצעירים (המהווה יתרון בחיפוש עבודה), התוכנית מאפשרת לסטודנטים להרחיב את הלימודים לנתיבים שונים המקנים להם תעודות הוראה נוספות במגוון מקצועות כגון: ספרותמדעי החברהלימודי חינוך מיוחד ועוד.

למה ללמוד קידום נוער דווקא במכללה האקדמית בית ברל?

קידום נוער
  • המסלול לקידום נוער במכללה האקדמית בית ברל הוא הוותיק ביותר בישראל, בעל הניסיון הרב ביותר ומקיים שיתופי פעולה עם המספר הרב ביותר של מסגרות הכשרה (פנימיות, בתי ספר, הוסטלים, בית כלא לנוער ועוד).
  • המסלול לקידום נוער במכללה האקדמית בית ברל הוא היחיד בארץ שהינו עצמאי לחלוטין ואינו חלק מתוכנית לחינוך בלתי פורמלי או חינוך קהילתי. המשמעות היא שההתמחות בעבודה עם נוער בסיכון מקיפה ומעמיקה, ומכינה את הבוגרים לעבודה עם נוער באופן ממוקד ומקצועי. 
  • בשנה השנייה והשלישית הסטודנטים משובצים בהכשרה מעשית ומתנסים בעבודה ממשית עם נוער תוך ליווי מקצועי צמוד, כך שכבר בשנה הרביעית הסטודנטים יכולים להתחיל לעבוד בתחום. 
  • בנוסף לתעודות שמעניק המסלול, ניתן במקביל ללמוד ולקבל תעודת הוראה במגוון מקצועות לבית הספר היסודי/העל-יסודי (גיאוגרפיההיסטוריהאזרחות, חינוך מיוחד ועוד) או/וגם לקבל תעודה בהתערבות קבוצתית עם מתבגרים וצעירים, כך שהבוגרים מקבלים יתרון משמעותי נוסף בהשתלבות מהירה בשוק העבודה.

האם התוכנית יכולה להתאים לי?

קידום נוער
האנשים שבוחרים במסלול לקידום נוער בבית ברל הם בדרך כלל:
  • בעלי מוטיבציה ורגישות שרוצים לחולל לשינוי משמעותי בחייהם של בני נוער הנמצאים במצוקה וסובלים מהדרה חברתית.
  • אנשים יצירתיים בעלי מיומנויות בין אישיות גבוהות ויכולת טובה לתקשר עם בני אדם תוך הבנה שהדרך להצלחה לא תמיד קלה.
  • אנשים בעלי חוסן נפשי ותושייה המחפשים דרך לעזור לבני נוער. 
ברמה המקצועית התוכנית מתאימה ל:
  • למעוניינים לקבל תואר ראשון ״בוגר בחינוך ובהוראה״ (B.Ed), תעודת "עובד חינוך" בהתמחות קידום נוער בסיכון מטעם משרד החינוך ותעודה בהתערבות קבוצתית עם מתבגרים וצעירים.
  • בעלי תואר ראשון בתחומי החינוך, ההוראה, קרימינולוגיה, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ועוד, המעוניינים בתואר שני (M.Ed) בקידום נוער בסיכון ובמצוקה.
  • אקדמאים המעוניינים בתעודת עובד חינוך בהתמחות קידום נוער בסיכון.
  • בעלי ניסיון בהדרכה ועבודה עם נוער במסגרות שונות כמו: תנועות נוער, שנת שירות, שירות צבאי, הדרכה בפנימיות ועוד, אשר רוצים לקבל את ההכשרה המקצועית הטובה ביותר כדי להפוך את התשוקה שלהם לקריירה בעלת השפעה.
  • אנשים ללא ניסיון עם נוער בסיכון, שרוצים לעסוק במקצוע משמעותי ולעזור לעצב את עתיד הנוער בישראל. 

איך לימודי קידום נוער מקדם גם אותי בחיים האמיתיים?

  • הבוגרים שלנו משתלבים בקלות במגוון מסגרות חינוכיות וטיפוליות לנוער וצעירים כגון: יחידות לקידום נוער, פנימיות, בתי ספר לנוער בסיכון, עמותות כמו עלם ונירים, שירות בתי הסוהר ועוד .
  • התואר נותן בסיס מקצועי מוצק בתחום העבודה החינוכית טיפולית. בוגרים רבים ממשיכים לתואר שני בקידום נוער, במקצועות הטיפול, במקצועות הניהול ועוד.

איך נראית תוכנית הלימודים ביומיום?

  • לימודי המסלול מגיעים ל 3 - 4 ימים בשבוע וכוללים הכשרה מעשית בשנים ב׳ ו-ג׳ ולימודי דיסציפלינה להתמחות.
  • פעם בשנה מתקיים שבוע עבודה מעשית סביב נושא ייחודי משתנה (כגון: התמכרויות להימורים, לסמים ולאינטרנט בקרב בני נוער) המשלב הרצאות, סדנאות וסיורים במסגרות טיפוליות שונות ברחבי הארץ.

נשמע שיכול להתאים לי… מה תנאי הקבלה?

אגב, מי המרצים והמרצות שהולכים ללוות אותי?

צוות המרצים כולל אנשי חינוך וטיפול בעלי ידע מקצועי רב, ניסיון עשיר בעבודה עם בני נוער ומשפחותיהם, יחס אישי וקשוב לסטודנטים ורצון רב להכשיר אנשי מקצוע מן השורה הראשונה. 
  • ד"'ר רונית חיימוב איילי - קרימינולוגית קלינית ומטפלת זוגית ומשפחתית. מתמחה בעבודה עם אוכלוסיות סיכון, מאמינה בחיבור לבטן הרכה, בהקשבה לרגש ולחוויה כאבן דרך להבנת העצמי והעולם וכאמצעי לשינוי אישי וחברתי.
  • אורית לרר כנפו - יועצת ארגונית למערכות חינוך ומנחת קבוצות. בעלת ניסיון רב בייעוץ, ליווי והכשרה של מנהלים ועובדים חינוכיים טיפוליים לעבודה במישור הפרטני, הקבוצתי והקהילתי. רקע תעסוקתי: מנהלת יחידה לקידום נוער, מנחת חינוך טיפול. כמרצה משלבת את ההיבט התיאורטי אקדמי עם ההיבט היישומי, תוך מתן כלים ומיומנויות לעבודה חינוכית טיפולית.
  • ד"ר דניאל וטלמן - סקסולוג קליני בכיר, מטפל מיני מוסמך ומדריך. עוסק בטיפול (זוגות ויחידים) ובהוראה אקדמית. סקסולוג ראשי, מנהל תחום הדרכה בקליניקת יחסים: המרכז לשיפור התפקוד המיני, בית חולים רמב"ם.
  • ד"ר ליאת יכניץ - מלמדת במסלול 15 שנים, עובדת סוציאלית, מנחת קבוצות. חוקרת בתחום של בני נוער עולים בסיכון והיבטים תרבותיים בעבודת קידום נוער.

 מה הבוגרות והבוגרים חושבים?

​ענבל ברנע, עובדת חינוך טיפול במחלקת קידום נוער רעננה, סיימה ב 2018:
"מסלול קידום נוער היה בשבילי מקום מיוחד, מלא ידע, עניין, המקום אותו חיפשתי מבלי שידעתי. הגעתי במקרה והתמזל מזלי.  במסלול התנסיתי בלמידה פרונטלית אקדמית, הרצאות מעניינות בכיתות סטודנטיאליות כשאר הסטודנטים באוניברסיטאות וגם בסדנאות ייחודיות בהם היה עלינו לשבת אחד מול השני על הדשא, ליצור קשר עין והקשבה אמיתית על כל סוגיה. שם למדתי על הכלה, תקשורת, סוגים שונים של שיטות טיפול ועוד. 
בלימודים נחשפתי לצוות הוראה מגוון, מקצועי, מעורר השראה שפתח לי השראה לחלום בגדול. היום בעזרת כלים אלו אני עובדת במחלקת קידום נוער ברעננה בתור עובדת חינוך טיפול בתוכנית "סלע", הקמתי תוכנית: "מנהיגות בתנועה" שנכנסה לבתי ספר כחלק מאגף שחר למניעת ניתוק ונשירה ואני מנחה מורים נוספים ומעבירה סדנאות לצוותים ולארגונים לקידום מטרות. מודה על כל רגע".

חן חנוך, רכזת חינוך טיפול באגף פרט, המחלקה לקידום נוער, נתניה, סיימה ב-2016:
"כבוגרת המסלול לקידום נוער בבית ברל, ולאחר שאני עוסקת בתחום מזה כ 10 שנים, יכולה להעיד מכל הלב כי ההחלטה ללמוד קידום נוער הייתה ההחלטה המקצועית הטובה ביותר שקיבלתי. הלימודים מעניינים, מגוונים מאוד ופותחים את הסטודנט לעולם שלם של חינוך וטיפול בקרב נוער בסיכון והדרה. יצאתי מהתואר עם הבנה אמיתית את השטח, חדורת מוטיבציה ומלאה בכלים המתאימים על מנת לסייע לנוער בסיכון להתקדם כל אחד בדרכו".

שירה רגב, מנהלת את ניידת בת ים בעמותת עלם, סיימה ב-2017:
"אני יכולה להגיד שאני מרגישה שהלימודים של קידום נוער הפכו אותי למומחית בתחום הנוער, הרבה יותר מכל איש מקצוע שלמד נושא אחר. אין ספק שהלימודים אפשרו לי להגיע עם הרבה ביטחון לשטח, ולהרגיש שמעבר לכך שיש לי מה לתת, אני גם יודעת ממה נובעות התנהגויות סיכון שאנחנו פוגשים".

 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*