כניסה

הסבת אקדמאים להוראה

אקדמאים ומתלבטים אם לעשות הסבה להוראה? ריכזנו עבורכם תשובות לכמה מהשאלות שאתם בטח שואלים את עצמכם במהלך ההתלבטות. למי מתאים ללמוד הוראה? אלו תכניות לימודים קיימות לאקדמאים? מה משך הלימודים? אילו הטבות ומלגות ניתן לקבל בכל תכנית? ועוד...

למה?

​הסיבות האישיות שבגללן אנשים בוחרים לעשות שינוי בקריירה ולעבור לתחום החינוך הן שונות ומגוונות. חלק מהאנשים מחפשים עבודה עם יציבות תעסוקתית לאור השינויים הרבים במשק העבודה; אחרים מגיעים לתחום החינוך לאחר שסיימו קריירה של מספר שנים בתחום תובעני כמו צבא או הייטק וכעת הם מחפשים לתרום מהידע שלהם לדור העתיד; לא מעט מהאנשים המגיעים לתחום החינוך וההוראה מגיעים כהורים שחוו את מערכת החינוך דרך הילדים וכעת מבקשים להצטרף אליה, להיות חלק ממנה, לשפר ולקדם אותה; ועבור לא מעט אנשים העיסוק בחינוך הינו חלום ישן ואהוב שמסיבות שונות לא בחרו בו בעבר וכעת הם מבקשים לשוב אליו ולממש את עצמם דרכו.

כמה זמן?

​הלימודים להכשרת אקדמאים להוראה נמשכים בין שנה לשנתיים ותלויים בניסיון המקצועי והאקדמי האישי של כל מועמד. למשל מועמד שיש לו תואר ראשון בספרות ורוצה ללמוד לתעודת הוראה בספרות – סביר שהוא לא יצטרך השלמות במקצוע עצמו (בדיסציפלינה) ויוכל לסיים את הלימודים בשנה (אינטנסיבית) אחת. אותו מועמד עם תואר בספרות שירצה ללמוד לתעודת הוראה בתחום ההיסטוריה – יידרש ליותר שעות לימוד במקצוע, בנוסף ללימודי החינוך.

מה אפשר ללמוד?

​אפשר ללמוד לתעודת הוראה במקצוע ההוראה (בדיסציפלינה) אותו למד המועמד בתואר הראשון שלו ואפשר לנצל את הלימודים וללמוד תחום חדש לגמרי. כך או כך מגוון החוגים שמציעה המכללה ללימודי תעודת הוראה הוא עצום: אנגלית, מתמטיקה, מדעים (כימיה-ביולוגיה), פיסיקה, היסטוריה, ספרות, מדעי החברה ואזרחות, מקרא, לימודי ארץ ישראל וגיאוגרפיה ועוד.
אקדמאים שרוצים לעשות הסבה לתחום החינוך יכולים ללמוד לתעודת הוראה או לתואר שני שכולל תעודת הוראה.

למי זה מתאים ומה עדיף?

​הלימודים לתואר שני הכולל תעודת הוראה (M.Teach) אורכים כשנתיים ומתאימים לאקדמאים בעלי תואר ראשון בממוצע ציונים גבוה שרוצים ללמד בהמשך בבית הספר העל-יסודי. לבעלי תואר ראשון בתחומים מתמטיקה מדעים ואנגלית מוצעים 3 מסלולים חדשים של תואר שני M.Teach "בהוראת המקצוע".

חשוב לציין כי תואר שני מקנה יתרון במערכת החינוך (הן מבחינת שכר והן מבחינת התפקידים וההתקדמות בתוך המערכת). כמו כן, מתוך רצון לעודד אקדמאים איכותיים בעלי ניסון וידע להשתלב במערכת החינוך, מציע משרד החינוך מלגות ומענקים לאקדמאים בתכניות ה- M.Teach השונות. בשנת תשע"ז למשל, גובה סה"כ המלגות והמענקים לסטודנטים בתכניות לתואר שני בהוראת המקצוע הגיע ל 52,000 ₪*.

אז למי מתאים ללמוד "רק" לתעודת הוראה?
לאקדמאים שרוצים ללמד את המקצוע אותו למדו בתואר הראשון – משך הלימודים לתעודת הוראה קצר יותר. זאת ועוד, בעוד שהתואר השני M.Teach  מכשיר להוראת מורים בבית הספר העל-יסודי בלבד, לימודי תעודת הוראה מציעים מגוון רחב מאוד של אפשרויות, ביניהן: הגיל הרך, ביה"ס היסודי, חינוך מיוחד ועוד.
אקדמאים בעלי תואר שני ומעלה מנצלים את הידע הרב שלהם בדיסציפלינה ובוחרים גם הם בלימודי תעודת הוראה בלבד.

ומה אפשרויות התעסוקה?

​בניגוד למגזר הפרטי בו היציבות התעסוקתית תלויה במשתנים רבים ושונים ועובדים מוכשרים עלולים לעיתים למצוא עצמם מפוטרים בשל קיצוצים – העבודה במשרד החינוך היא עבודה עם יציבות תעסוקתית גבוהה המאפיינת את העבודה במגזר הציבורי למול מהגזר הפרטי. זאת ועוד, הביקוש הרב לאנשי חינוך הולך ועולה. לפי התחזיות של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 2018 צפוי מחסור של למעלה מ- 7,500 מורים ומערכת החינוך זקוקה לאקדמאים איכותיים שישתלבו כמורים מומחים, במיוחד במקצועות הליבה. למורים שמגיעים מ"השטח" ויכולים להעניק לתלמידיהם לא רק ידע מקצועי אלא גם כלים ומיומנויות יש ביקוש רב במערכת החינוך.
אנשי חינוך זוכים להשתלמויות על בסיס קבוע ועומדות בפניהם אפשרויות קידום למגוון רחב של תפקידים בתוך מערכת החינוך.

איפה הבוגרים שלנו היום?

כ- 20% מכלל אנשי החינוך בישראל הינם בוגרים של המכללה האקדמית בית ברל. בוגרנו משולבים במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית וחלק ניכר מהם מאיישים תפקידי מפתח במערכת החינוך כמנהלים, מפתחי תכניות לימודים וקובעי מדיניות. בוגרי המכללה האקדמית בית ברל זוכים למוניטין מעולה בשוק העבודה ומקבלים עדיפות בהשמה במערכת החינוך על ידי מנהלי בתי ספר ומעסיקים.

ההרשמה לסמסטר ב' בתכניות הכשרת אקדמאים להוראה במכללה האקדמית בית ברל – בעיצומה! לפרטים 9121*

*מלגות משרד החינוך ומענקים של המכללה האקדמית בית ברל

 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*