כניסה

אודות התכנית

התכנית להוראת השואה בחברה הישראלית עוסקת במשמעותו של זכרון השואה בדורנו, ובמשימה החינוכית של שימור הזיכרון כזיכרון חי ורלוונטי בחברה הישראלית.

התכנית מציגה את התמורות שחלו במקומה של השואה בזיכרון הקולקטיבי הישראלי, בוחנת את חותמה על ההוויה התרבותית בישראל ומדגישה את ההשלכות האוניברסאליות שלה על ההגות, היצירה והשיח הציבורי והחינוכי המתקיים סביבה.

התכנית בנויה בגישה רב-תחומית, המשלבת לימוד היסטוריה, ספרות, קולנוע, אמנות ותרבות פופולארית בהוראת נושא השואה. מטרתה היא לסייע לסטודנטים לפתח השקפת עולם חינוכית בנושא מורכב זה, ולהכשיר אותם לעסוק בו כחלק בלתי נפרד מייעודם כמורים ומחנכים.

התכנית פועלת בשלושה מעגלי-תוכן: ההיסטוריה של השואה; ייצוג זיכרון השואה בסוגות שונות – ספרות, קולנוע, אמנות פלסטית ועוד; ודרכים בהוראת השואה במסגרות חינוכיות מגוונות, מהגיל הרך ועד החינוך העל-יסודי, החינוך המיוחד והחינוך הבלתי פורמלי.

מרכיבי הקורס

א. הרצאות
סוגיות נבחרות בחקר השואה ובדרכי הביטוי של זיכרון השואה בחברה הישראלית נדונות במסגרת הרצאות המציגות זוויות מבט שונות בסוגיות אלה. ההרצאות משלבות מידע מתחומי ידע מגוונים, והן נועדו להרחבת השכלתו של הלומד, תוך הענקת חוויה אינטלקטואלית ותרבותית מעשירה.

ב. סדנאות דידקטיות
הסדנאות מציגות כלים דידקטיים מגוונים, ובוחנות את תרומתם להוראת נושא השואה, מן הגיל הרך ועד החינוך העל-יסודי. ספרות ילדים ונוער, אמנויות, וידאו וקולנוע, וקריאה ביקורתית של תכניות לימודים שפותחו בנושא, כל אלה מסייעים לסטודנטים לרכוש עקרונות חשובים להוראה רלוונטית ויצירתית של נושא השואה במסגרות פורמאליות ובלתי פורמאליות.

 ג. סיור לימודי
מפגש מונחה ומעמיק במוזיאון "יד ושם" מהווה חלק בלתי נפרד מן התכנית. הסיור מזמן מפגש מרגש עם הזיכרון המורכב של השואה, כפי שהוא נאצר באוספים היסטוריים ואמנותיים מן המעלה הראשונה במוזיאון הממלכתי לייצוג זיכרון השואה בישראל.  
 

 

פעילויות

  • אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה - היחידה ללימודי השואה את הטקס הרשמי של המכללה המיועד לכל התלמידים, המורים והעובדים. נוסף על כך מתקיימים סביב יום הזיכרון לשואה ולגבורה אירועים נוספים (הרצאות, סדנאות, סרטים) בשיתוף עם יחידת האירועים של המכללה וגופים נוספים הפועלים בה.
  • ייעוץ מקצועי - צוות התכנית להוראת השואה מייעץ לסטודנטים, למורים ולאנשי חינוך אחרים בגיבוש תוכניות להוראת נושאים הקשורים בשואה ובעיצוב תצוגות וטקסים ליום הזיכרון לשואה וגבורה. כמו כן מקיים הצוות פעילות הדרכה וסיוע למורים, מדריכים ואנשי חינוך, מן המכללה ומחוצה לה, להכנת פעילויות מגוונות בנושא השואה.
  • ייזום ימי עיון וכנסים - צוות התכנית, בשיתוף עם גורמים מקרב המכללה ומחוצה לה, יוזם ימי עיון וכנסים בנושאים שעל הפרק במחקר ובהוראה השואה.

 
תודה, הבקשה נשלחה.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
9121*
 
9121*